eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Egészségügyi dolgozó egy koronavírus (SARS-CoV-2) elleni vakcinát tartalmazó fiolát tart a kezében, mielőtt beadná egy önkéntentes egy moszkvai kórházban 2020. szeptember 17-én. Az új vakcinát Szputnyik V néven regisztrálták és most kezdik a tömeges tesztelést.
Nyitókép: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

Bővíthetik a Szputnyik V alkalmazását

Hamarosan a várandósokat is lehet oltani a vakcinával.

Rövidesen módosítják a Szputnyik V vakcina alkalmazási előírásának várandósokkal kapcsolatos részét, ugyanis rendelkezésre állnak ezzel kapcsolatos adatok - mondta Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter. Ez azt jelenti, hogy engedélyezik a várandós nők oltását – írja a Portfolio Dobson Szabolcs gyógyszerengedélyezési szakértőnek a RIA hírügynökséget idéző szemléje alapján.

A Szputnyik V-vel Magyarországon hónapok óta oltanak. Szlovákiában is hamarosan elkezdhetik használni a vakcinát, míg Ausztria és Németország is kötött le az orosz oltóanyagból, de annak alkalmazását az Európai Gyógyszerügynökség jóváhagyásához kötik. Ennek kapcsán Markus Söder bajor miniszterelnök a napokban azt mondta, fel kell gyorsítani az orosz vakcina uniós engedélyezését. A Bild am Sonntag lap értesülése szerint a német szövetségi kormányban azzal számolnak, hogy az EMA legkorábban szeptemberben hozhat döntést a Szputnyik V-ről, mert nem kapta még meg a fejlesztőktől az eljáráshoz szükséges összes adatot.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×