eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed
Nyitókép: Pixabay.com

New Yorkban hangolták össze a budapesti Orbán-Putyin-találkozó részleteit

Szijjártó Péter külügyér orosz kollégájával, Szergej Lavrovval egyeztetett az ügyben.

Vlagyimir Putyin orosz elnök október 30-i budapesti látogatásáról egyeztetett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban szerdán Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel.

Az ENSZ-közgyűlés ülésszakának helyszínén tartott tárgyalást követően a magyar miniszter az MTI-nek elmondta: Putyin Orbán Viktor miniszterelnökkel tartandó találkozójának részleteit, illetve várható tartalmát tekintették át.

Megállapították, hogy az orosz fél hiánytalanul és határidőre teljesítette a korábban kötött megállapodásokat, így

Magyarország gázellátása biztosított a jövő esztendőre.

Készen állnak arra, hogy a további időszakról is tárgyaljanak ezen a területen - tette hozzá Szijjártó Péter.

Beszámolója szerint megállapították azt is, hogy a paksi atomerőmű bővítésének előkészítése menetrend szerint haladhat előre.

Megállapodtak abban, hogy a két ország összehangolja erőfeszítéseit a közel-keleti keresztények védelmének érdekében. Magyarország és Oroszország is elismeri, hogy a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon, és segíteni kell az odatartozó közösségeit a Közel-Keleten.

Véglegesítették a szociális biztonságról szóló megállapodást, illetve az onkológia területén folytatott együttműködésről szóló megállapodást, amelyeket a csúcstalálkozón írnak majd alá - jelezte a magyar miniszter.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Az orosz-ukrán háború újabb fordulatot vett, miután Kijev katonai műveletet indított az oroszországi Kurszki területen. A NATO főtitkára, Jens Stoltenberg a Welt am Sonntag német hetilapnak adott nyilatkozatában reagált az eseményekre. Eközben pénteken késő este az oroszországi Belgorod városát ukrán támadás érte, ami öt halálos áldozatot követelt, és 46 ember sérült meg - jelentette be Vjacseszlav Gladkov, a térség kormányzója. Az incidens során 37 embert, köztük hét gyermeket kórházba kellett szállítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×