eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Nyitókép: Pixabay.com

Hosszas várakozás után uniós pénzek álltak a házhoz

Másfél év is eltelt azóta, hogy összesen 200 milliárd forintot különítettek el élelmiszer-feldolgozók és a borászatok fejlesztésére, de a jelek szerint megérte várni.

„Az élelmiszeripari pályázatok 2021. év végi benyújtását követően a napokban megindult a nyertesek kiértesítése” – jelezte az Indexnek Tóth Ádám Ferenc, a European Conformity Check (ECC) Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet ügyvezetője.

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból társfinanszírozott Élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztése című (VP3-4.2.1-4.2.2-2-21 kódszámú) felhívásban:

  • élelmiszer-feldolgozó üzemek fejlesztésére 160 milliárd forintot különítettek el,
  • borászati üzemek fejlesztésére pedig további 40 milliárdot.

„Másfél év után örömmel vettük egy kelet-magyarországi ügyfél csaknem kétmilliárd forint összegű támogatását, amelyből a projekt keretében egy tésztaüzemet építenek fel” – emelte ki az ECC ügyvezetője. Viszonyításképp 100 millió és 5 milliárd forint között lehetett nyerni, amelynek az 50 százalékát lehet előlegként felvenni – jegyzi meg a lap.

A szakember egyúttal emlékeztetett, hogy tavaly novemberben eldőlt, hogy a VP zárására való tekintettel a továbbiakban nincs lehetőség a vidékfejlesztési pályázatoknál kimentést adni azoknak, akik 12 hónapon belül nem tudtak elszámolni a megítélt támogatás legalább 10 százalékával, továbbá a 24 hónapos megvalósítási határidő meghosszabbítására sincs további lehetőség.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×