eur:
392.83
usd:
363.53
bux:
72272.53
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Budapest, Hungary - January 7, 2016: Interior of the Franz Liszt, formerly known as Ferihegy Airport, in Budapest, Hungary. Airport serves more than 10 milion passengers annually, due to its vicinity to Serbia, Slovakia, Ukraine and Austria. Famous low-cost airline company Wizz-Air established hub on Ferenz Liszt airport and provides cheap flights to tens of destinations in Europe, Africa and Middle East
Nyitókép: Drazen_/Getty Images

Egymillió alatt a ferihegyi utasforgalom – mi történt?

Természetesen a 2021-es Covid-év adatai már "túl vannak szárnyalva".

Folytatódott az októberben kezdődött lassulás a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalmában, novemberben 969 888 utas fordult meg a légikikötőben - közölte Budapest Airport.

A tájékoztatás szerint az idén 11 hónap alatt 11 200 319 utast regisztrált a Budapest Airport, 186 százalékkal többet, mint 2021-ben.

A Budapest Airport közölte, hogy az idén 12 millió feletti utasszámra számít, jövő évre pedig a korábbi becslésénél kétmillióval kevesebbet, 14 millió utast prognosztizál. A várható visszaesést a gazdasági lassulásra, az inflációra és a légitársaságokra kivetett adóra vezetik vissza.

A közleményben kitérnek arra, hogy a légi áruszállítás növekedése továbbra is töretlen Budapesten. A Budapest Airport novemberben 17 635 tonna légi árut kezelt, 8,1 százalékkal többet, mint októberben. A növekedés hátterében a karácsony közeledtével megnövekedő kereslet állt, ugyanakkor az éves szintű volumenemelkedés is eléri a 8,1 százalékot.

A tavalyi 164 957 tonna után az idén 178 362 tonna árut kezeltek a budapesti repülőtéren november végéig - tájékoztatott a Budapest Airport.

Címlapról ajánljuk
Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Több párt érdeke, hogy az Európai Parlament kitolja a frakciók bejelentésének időpontját. Eredetileg július 4. éjfélkor jár le az informális határidő, az EP alakuló ülésére pedig július közepén kerülhet sor – mondta Feledy Botond. Arra is felhívta a figyelmet, hogy egy frakció megléte és a létszáma meghatározza azt, hogy pénzügyi forrásokban, pozíciókban, felszólalásokban milyen erőt képviselhet majd az Európai Parlamentben.

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 14:57
×
×
×
×