eur:
394.56
usd:
365.78
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója beszél az OTP Agrár Gálán a fővárosi Várkert Bazárban 2019. február 4-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

„Észszerű” ajánlat esetén az OTP kivonulhat Oroszországból

Ha gazdaságilag észszerű ajánlatot kapna az OTP, akkor azonnal kivonulna Oroszországból – mondta a pénzintézet elnök-vezérigazgatója az OTP éves közgyűlése után. Az InfoRádió elsőként a 2021-es eredményekről kérdezte Csányi Sándort.

Csányi Sándor elmondása alapján rekordév áll az OTP mögött, ami a tavalyi évben közel 500 milliárd forint tőzsdei eredményt ért el. Minden országban növelni tudták a teljesítő hitelállományt, ahogyan a profitot és a piaci részesedést is, ami tendencia az idei év első két hónapjában is folytatódott – emelte ki az elnök-vezérigazgató hozzátéve, hogy az idei év még ennél is jobb lehetett volna, de a háború ezt a folyamatot megakasztotta Ukrajnában, illetve Oroszországban.

A háborús helyzettel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy ukrán kollégáik „egészen elképesztő” lojalitásról tettetek tanúbizonyságot a bank, az ügyfelek és az ország irányába, hiszen a több mint 80 fiókból 60-65 most is folyamatosan üzemel, míg a fennmaradók attól függően, hogy épp milyen a helyzet. Eközben az ATM-ek, az internet- és mobilbank, valamint a call center is száz százalékban üzemel – tette hozzá Csányi Sándor jelezve, hogy az ukrán jegybank engedélyével sikerült a teljes operációt, adatbázisukat egy felhőbe telepíteni, még biztonságosabbá téve a működést. Összességében tehát a bank működése zavartalan Ukrajnában.

Ami Oroszországot illeti, kiemelte: az OTP alapelve, hogy minden szankciós előírást betart, és bár a magyar pénzintézet Oroszországban nincs szankciók alatt, kivonultak az állami vállatokkal kapcsolatos finanszírozásból, miközben csökkentik a vállalati hiteleket és elsősorban már a fogyasztási hitelekre összpontosítanak.

„Minden szabályt betartva, egyelőre fékezett habzással működünk”

– fogalmazott az OTP elnök-vezérigazgatója. Arra a kérdésre, hogy felmerült-e, hogy kivonuljanak Oroszországból, Csányi Sándor úgy válaszolt: egyrészt állandó nyomás alatt állnak e tekintetben az ukrán részről, másrészt az üzleti környezet a következő években nem feltétlenül lesz jó Oroszországban. Tehát, ha kapnának egy gazdaságilag észszerű ajánlatot, akkor megfontolnánk.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×