eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Érdeklődők a Magyar Telekom T-Pont üzletében, a budapesti Mammut bevásárlóközpontban.
Nyitókép: MTI Fotó: Mohai Balázs

Kiderült, miért óvatos a Telekom menedzsmentje az osztalékkal

Nagyjából változatlan árbevételre számít a Magyar Telekom idén és jövőre - mondta Szabó János, a Magyar Telekom gazdasági vezérigazgató-helyettese a cég éves eredményeit értékelve.

Tavaly erős évet zártak, csaknem minden cél teljesült, az összes bevétel 4,1 százalékkal 182,3 milliárd forintra nőtt a negyedik negyedévben - közölte.

Tavaly egész évben 1,5 százalékkal 666,7 milliárd forintra emelkedett a csoport szintű árbevétel.

Arra, hogy a korábban jelzett 27 forinthoz képest az igazgatóság a 2019-es üzleti év után részvényenként miért kevesebb, 20 forint osztalék fizetését javasolja a közgyűlésnek a vezérigazgató-helyettes azt mondta: várható frekvenciatenderek és lejáró jogosultságok miatt óvatos a menedzsment, egy éven belül két frekvenciatender is lesz, erre felkészült a Telekom.

Hozzátette, hgoy az idei üzleti év utáni osztalékról nem adnak előrejelzést. Közölte azt is, hogy az igazgatóság döntést hozott egy 5,2 milliárd forint értékű részvény-visszavásárlási program indításáról, amelyre szintén felhatalmazást kell kapnia az éves közgyűléstől.

A tavalyi bevételekről szólva Szabó János elmondta, hogy a rendszerintegrációs piacon tapasztalt megtorpanás a csökkenő megrendelések, a közszféra megrendeléseinek átalakítása, befagyasztása miatt következett be. Hozzátette, hogy számos új szereplő jelent meg a közszféra informatikai piacán, ezért itt erősebb versenyre kell készülniük.

Kitért arra, hogy hálózatfejlesztésre, a CAPEX költésre (beruházás tárgyi eszközökbe és immateriális javakba) idén is a tavalyihoz hasonló közel 90 milliárd forintot terveznek költeni. A hálózatfejlesztésekkel a korábbi rezes vezetékes hálózati elemeket fokozatosan optikai hálózattal váltják fel, Magyarországon már 1,9 millió elérési ponton van gigabites hálózat.

Hozzátette: az 5G-hez hálózatra és frekvenciára van szükség, vannak kisebb fejlesztések, már működik 5G teszt szolgáltatás Zalaegerszegen.

A Telekom továbbra is az első integrált szolgáltató akar maradni.

Macedóniában - ahol kétszereplős piac működik - erős pozitív trend alakult ki, piacvezető lett a cég. Minden adott ahhoz, hogy ez folytatódjon idén is - mondta Szabó János, aki február 29-én saját kezdeményezésére, 15 év után távozik a társaságtól. Utódja, Darja Dodonova a Deutsche Telekomtól érkezik.

A Telekom részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a papír árfolyama a jelentés közzététele után jelentősen esett kedden, zárásra 7 forinttal, 1,55 százalékkal 446 forintra csökkent, forgalma 1,1 milliárd forint volt. Az elmúlt egy évben a részvények legalacsonyabb ára 406 forint, a legmagasabb 474 forint volt.

Címlapról ajánljuk
Atomfegyverek, rezidens macska: így néz ki az új brit kormányfő első 72 órája

Atomfegyverek, rezidens macska: így néz ki az új brit kormányfő első 72 órája

Mivel telik Nagy-Britanniában az elsöprő győzelmet aratott, új miniszterelnök első napja? Sir Keir Starmernek levelet kell írni az atomtengerek kapitányaival, meg kell ismerkednie a rezidencia személyzetével... és az állandó lakóval: Larryvel, a macskával.

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×