eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Kiderült, mi a legfontosabb a fiataloknak

Kiderült, mi a legfontosabb a fiataloknak

A rugalmas munkarend, a munkatársak személye és az alapfizetés a legfontosabb a 16-26 év közötti pályakezdő fiataloknak - derül ki a PwC felméréséből, amelyet a társaság üzletági igazgatója ismertetett az InfoRádióban. Bencze Róbert kiemelte: egyre több cég igyekszik nyitni és megfelelni ezeknek az elvárásoknak.

A PwC üzletági igazgatója elmondta, azért készítették a felmérést, hogy a mostani, egyre inkább kiélezett munkaerő iránti „harcban” segítséget nyújtsanak a cégeknek, hogyan pozicionálják az ajánlataikat.

„A pályakezdők körében az első és legnépszerűbb tényező a rugalmas munkalehetőség biztosítása.

Nagyon úgy tűnik, hogy most ez a legfontosabb kritérium, ez alapján keresnek munkahelyet.”

Kiderült, mi a legfontosabb a fiataloknak

Bencze Róbert elmondta, egyrészt azt szeretnék, hogy legyen viszonylag szabadon variálható egy nap beosztása. Inkább a feladatot kérjék számon. Akár beiktathassanak délutánra valamilyen szabadidős tevékenységet, majd este visszamennek és folytatják.

„A keretek közé szorított, de mégis szabad munkaidő-felhasználás mellett az otthoni vagy más helyről történő munkavégzés a másik elem.

Ez a generáció technológiailag fejlett. A legtöbb vállalatnál a legtöbb munka elvégezhető otthonról is. Ez inkább kulturális változtatást igényel a cégtől.”

Kiderült, mi a legfontosabb a fiataloknak

A PwC üzletági igazgatója jó hírnek tartja, hogy a 36 elem közül a második helyen van a kollégák kérdése és harmadik helyre szorult az alapfizetés. Az első tíz szempont között sok olyan van, ami a karrierhez, a személyes fejlődéshez kapcsolódik – tette hozzá Bencze Róbert.

„A munkáltatók igyekeznek ezekhez az igényekhez alkalmazkodni. Nyilván nem tudnak úgy kibújni a bőrükből, és az alaptevékenységüket megváltoztatni, hogy megfeleljenek elvárásoknak, de a legtöbb vállalat elkezdett ebben gondolkodni.

Ahol ezek az elemek nem adottak, érdemes megfontolni, milyen elemeket lehet megvalósítani.”

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 14:57
×
×
×
×