eur:
394.63
usd:
365.85
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Új lehetőségek előtt a BÉT

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) ismét az Európai Tőzsdeszövetség (FESE) teljes jogú tagjává vált azt követően, hogy tavaly év végén a Magyar Nemzeti Bank többségi tulajdonába került - közölte a BÉT.

A közlemény szerint a magyar tőzsde 1999 óta aktívan részt vesz a FESE egyes szakmai bizottságainak munkájában. A BÉT 2004-ben, Magyarország uniós csatlakozása után vált a szervezet teljes jogú tagjává, azonban az elmúlt években a korábbi tulajdonosa által biztosított CEESEG tőzsdeszövetségen keresztül csak technikai tagsággal rendelkezett.

A teljes jogú tagság lehetővé teszi a BÉT számára, hogy együttműködési lehetőségeket alakítson ki más tagtőzsdékkel és hozzájárul nemzetközi tőkepiaci tapasztalatok megszerzéséhez, ami pedig biztosítja a hazai tőzsde uniós szabályoknak megfelelő működését - írták. A BÉT bízik abban, hogy teljes jogú tagként a jövőben aktívabban hozzájárulhat az Európai Tőzsdeszövetség munkájához, és támogatást nyújthat más országok számára szabályozási vagy üzletfejlesztési területen. A FESE-nek 30 országból, összesen 36 részvény, kötvény, határidős és árupiaci tőzsdetagja van, közülük 20 rendelkezik teljes jogú tagsággal. További 1-1 unión kívüli ország tőzsdéje társult és megfigyelő tagként van jelen a szervezetben. Tavaly év végén az európai szövetség tőzsdéin összesen 9201 vállalat papírjait jegyezték - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×