eur:
392.88
usd:
363.43
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay.com

Hiába nyert kocsit több száz magyar, nem vette át

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a nyertesek kilétéről nagyon nehéz értesülni az OTP nyereménybetét-játéka esetében.

Hiába létezik az autó-nyereménybetét intézménye, több százra rúg az át nem vett nyereményautók száma - mutat rá a G7.hu összeállítása.

A lap felidéz egy 1965-ös esetet, amikor az OTP-nél valaki egy limuzin Wartburgot nyert, de azóta sem vette át, azóta pedig történt több száz ilyen eset, egész pontosan 671. A konstrukcióról tudni kell, hogy az autót csak 30 napig lehet átvenni, utána marad az a lehetőség, hogy az autó értéként pénzben lehet megkapni. Ha tehát

a Wartburgért ha ma valaki jelentkezne, 60 ezer forintot vehetne át.

Nem csak Wartburgok jártak így: Ladák, Skodák, Trabantok, Yugók, Polski Fiatok, de még Mercedes is, az értékük pedig 46 ezertől 7 millió forintig terjed.

Az OTP a lapnak nem árulta el, hogy mennyi az összes át nem vett nyeremény együttes összege, azaz mennyi pénzt rakott félre ezen a címen. Azt igen, hogy "az összeg megvan".

Most szeptemberig 408 alkalommal sorsoltak ki kocsikat. Legutóbb öt autót, két Suzuki Ignist, két Toyota Aygót és egy Toyota Yarist. A sorsolások 2002 óta zajlanak havonta, korábban előfordult, hogy csak ritkábban, esetleg negyedévente húzták az autókat. Nem nehéz kiszámolni,

sorsolásonként átlagosan másfél autót nem vesznek át.

Az OTP nem küld értesítést a nyertesnek, magának kell utánajárnia nyereményének.

A játék lényege egyébként az, hogy a betétesek lemondanak a betéteik kamatozásáról, és az OTP ebből az összegből "vásárolja meg" az autókat. Értelemszerű, hogy minél nagyobb a betétek teljes összege és a hozzá kapcsolódó kamat, annál nagyobb a nyereményalap, és annál több autót lehet belőle utalványozni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×