eur:
392.21
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: Pixabay

Elképesztő panaszokat okoz a hidegfront, mutatjuk, kiknek kell figyelniük

Epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsök, asztmatikus rohamok, fejfájás, vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok és gyakori rosszullét - nehéz napok következnek azoknak, akik érzékenyek az időjárási frontokra, azokon belül is a hidegfrontra.

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, tartós álmosságérzés jelentkezhet - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat orvosmeteorológiai előrejelzésében.

A szervezet görcskészsége hidegfront érkezésekor erősödik, emiatt az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsök száma a frontbetegeknél emelkedhet. Ugyancsak a görcskészséggel függ össze, hogy

egyes esetekben a szülések korábban indulnak meg.

A felső légúti hurutos megbetegedések száma megnőhet hidegfronti hatásnál, számítani lehet asztmatikus rohamok fellépésére. Halmozottabban észlelhetők az allergiás betegségek, illetve tünetek is.

Amennyiben szív és keringési rendszer megbetegedéseivel küzdőknél intenzív tünetek jelentkeznek, kerülniük kell a fizikailag és szellemileg megterhelő tevékenységeket - írja a Meteoklinika.hu.

A portál összeállítása szerint a szél hatására fellépő panaszok pénteken eleinte a Tiszántúlon jelentkezhetnek, majd az ország középső és Dunántúli részein is erősödő fejfájásra kell készülniük a frontra érzékenyeknek.

Címlapról ajánljuk
Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Az Alkotmánybíróság pénteken hozott határozatában megsemmisítette a főpolgármester-választásról hozott kúriai döntést, így továbbra sem fejeződött be a Karácsony Gergely és Vitézy Dávid közötti versenyfutás Budapest vezetéséért. Az ügyben a Kúriának új eljárást kell lefolytatnia, és új döntést kell hoznia.

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×