eur:
394.93
usd:
367.52
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Hungarian forint, A woman holds a file with money in her hand, Financial and budget concept
Nyitókép: Andrzej Rostek/Getty Images

„Játszottak” a 2022-es választások utáni jutalommal

Vesztegetés miatti nyomozást zárt le a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság (ZVRFK) egy zalai önkormányzat jegyzője és anyakönyvvezetője ellen.

A police.hu oldalon szerdán azt írták: a ZVRFK gazdaságvédelmi alosztálya vesztegetés és vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt nyomozott; a nők a megalapozott gyanú szerint összejátszottak a 2022-es önkormányzati választás lebonyolítása után járó jutalmak elosztásában.

Az egyik zalai önkormányzati közös hivatal jegyzője abban állapodott meg az anyakönyvvezetővel még 2022 tavaszán, hogy magasabb jutalomban részesíti a választások lebonyolításánál elvégzett munkájáért. A jegyző azonban arra tartott igényt, hogy a jutalomként adott összeg nagyobb részét a beosztottja utalja vissza neki.

A 45 éves jegyzőnőt vesztegetés elfogadása, alkalmazottját pedig vesztegetés megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a rendőrök.

A jegyző részletes beismerő vallomást tett, és megtérítette az önkormányzatnak okozott anyagi kárt. Az anyakönyvvezető azt mondta a nyomozóknak, hogy felettese utasításait követve járt el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
395 alatt a forint

395 alatt a forint

Hétfőn még erősödéssel kezdett a forint, aztán amint romlott a külpiaci hangulat, a forint is visszakanyarodott, kedden pedig a borongós külső környezet mellett újra esni kezdett, így az euróval szembeni jegyzések 396 fölé lendültek. A délelőtti eurózóna inflációs adat nem mozgatta meg a piacokat, délután viszont amellett, hogy Christine Lagarde és Jerome Powell jegybankelnökök is megszólalnak, Amerikából munkaerőpiaci adat is érkezik. Összességében az látszik, ami az előző hetekben: a dollár az euróval szemben az 1,07 körül ingadozik, és az amerikai deviza kilengéseivel a forint is hol erősödik, hol gyengül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×