eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál
Szalai Ádám a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának utolsó fordulójában játszott Németország - Magyarország mérkőzésen a müncheni Allianz Arénában 2021. június 23-án. Németország-Magyarország 2-2.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Elutasították Szalai Ádám panaszát a verekedési ügyében

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség elutasította Szalai Ádám tavaly decemberi verekedési ügyében tett panaszát, ami az indoklás szerint nem alapos, a gyanú viszont tényekkel alátámasztott. A rendőrség súlyos testi sértés kísérletével gyanúsítja a visszavonult, 86-szoros magyar válogatott labdarúgót.

A Mainz, a Schalke 04 és a Hoffenheim korábbi futballistája tavaly december 29-én veszett össze egy társasággal. Egy 21 éves fiatal a Bazilikánál sétált a barátaival, amikor találkoztak a labdarúgóval, és megkért valakit, hogy készítsen róluk fényképet. Ez a személy Szalai Ádám testvére volt, de őt nem ismerte a társaság. A fiatalember meglepődött, amikor visszautasították, és trágár hangnemben kérte számon a történteket.

A 21 éves fiú elmondása szerint az öccse védelmére kelő Szalai Ádám mellkason rúgta őt, majd még a földön fekve is kapott egy rúgást a futballistától.

Az üggyel kapcsolatban Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője most azt mondta a 24.hu-nak, hogy a rendőrség a korábban közölt gyanúsítást súlyos testi sértés kísérletére módosította.

A módosítás ellen Szalai Ádámék panaszt nyújtottak be arra hivatkozva, hogy álláspontjuk szerint a futballista jogosan cselekedett, védekezni akart.

Az illetékes kerületi ügyészség az ügyiratokat megvizsgálva megállapította, hogy a panasz nem alapos, mivel a nyomozás adatai alapján a súlyos testi sértés bűntette kísérletének gyanúja megalapozott

– közölte a lappal a szóvivő.

Szalai Ádámot először garázdasággal és könnyű testi sértéssel gyanúsították, majd június közepén a rendőrség súlyosbított.

A 2012-es Magyar Aranylabda-szavazás győztese korábban azt mondta az esettel kapcsolatban, hogy négy részeg fiatal vette körbe a testvérét, akivel az egyikük üvöltözni kezdett. Szalai Ádám úgy érzékelte, veszélybe került az öccse.

„Ezt természetesen nem hagyhattam, visszarohantam, és egy rúgással eltávolítottam a testvéremtől az üvöltöző embert.

Nem igaz, hogy a földön fekvő embert megrúgtam. Féltem a családtagjaimat, és minden körülmények között megvédem őket”

– mondta a történtekről Szalai Ádám.

Mint beszámoltunk róla, Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár július végén bejelentette, hogy a visszavonulását júniusban bejelentő Szalai Ádám a sportállamtitkársághoz kerülő Labdarúgó Módszertani Központ képzési és szakmai tanácsadójaként dolgozik a továbbiakban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Katasztrofális folyamatot indított be az emberiség, egyre több jele van egy új veszélynek

Katasztrofális folyamatot indított be az emberiség, egyre több jele van egy új veszélynek

Napjainkban szinte minden napra jut egy-egy fontos űrkilövés, amelyek során ember alkotta szerkezeteket, műholdakat, vagy akár asztronautákat is szállító űrhajókat juttatnak a világűrbe. Egyesek szerint újra fellángolt a hidegháború idejéről ismert "űrverseny", több állam is Földön kívüli égitestekre szeretné eljuttatni saját űrhajósait a közeljövőben. Arról azonban már jóval kevesebb szó esik, hogy mi történik a Föld körüli pályára állított tárgyakkal a fellövésük után. Pedig a bolygónk körül keringő - akár a földi életre is veszélyt jelentő - űrszemét kezelésével egyre nehezebben birkóznak meg az űrkutatók, amelynek súlyos következményei lehetnek a jövőben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×