eur:
392.54
usd:
362.57
bux:
72014.28
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
2023. január 30-i kép a Nam Cheong zálogház fénycégéreiről az üzlethelyiség épületén, Hongkong Sham Shui Po negyedében. A neondísz pénzérmét hordozó, széttárt szárnyú denevért ábrázol, a denevér pedig a jólét jelképe a kínai kultúrában. Az utóbbi évtizedben a városvezetés az új biztonsági és környezetvédelmi előírásokkal összhangban eltávolíttatta a Hongkong jellegzetes városképét adó neonreklámok zömét. Hivatalos adatok szerint Hongkongban 2016-ban még körülbelül 120 ezer fénycégér világított, többségük azonban nem felelt meg az előírásoknak. Becsült számuk 2023-ra mindössze félezerre zsugorodott.
Nyitókép: MTI/EPA/Jerome Favre

Lezuhant a leghíresebb pókember

Lezuhant egy felhőkarcoló lakóépületről és meghalt egy francia állampolgár múlt héten Hongkongban - közölte a rendőrség hétfőn. A helyi média tudni véli, hogy Remi Lucidi francia "pókemberről" vagyis az épületekre mindenfajta biztosítás nélkül felmászó fenegyerekről van szó.

A rendőrség tájékoztatása szerint a 30 éves férfi holttestét egy épület teraszán találták meg a város Mid-Levels nevű elegáns negyedében. Hozzátették: a férfi extrém sportokat űzött, de a nevét hivatalosan nem közölték.

A hatóságok első vizsgálata alapján a férfi vélhetően az épület tetejéről esett le, de a rendőrség nem talált búcsúlevelet a helyszínen. Halálának pontos okát csak a boncolás után tudják megállapítani.

A helyi média, köztük a South China Morning Post című napilap szerint a 30 éves férfi nem más, mint Remi Lucidi. A lap egy névtelen forrása szerint

Lucidit utoljára a lakóépületen egy 68. emeleti lakosztály ablakán látták bekopogni csütörtök este.

Lucidi, aki a "Remi Enigma" (Remi Rejtély) nevet használta a közösségi médiában, utoljára egy héttel ezelőtt tett közzé a mászás közben készített fényképet az éjszakai Hongkongról az Instagramon, helyszínként pedig a Causeway Bay bevásárló kerületben fekvő Times Square-t jelölte meg.

A francia mászó gyakran tett közzé fényképeket az Instagramon mászás közben, amikor a világ számos pontján fekvő magas épületekre hágott fel. Az egyik ilyen alkalommal Dubajban készített szelfijének azt a címet adta, hogy "425 méterrel az ég felett".

Lucidit rajongói és követői a közösségi médiában gyászolták, és sokan ott búcsúztak el tőle.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is tárgyal majd. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan, és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×