eur:
394.87
usd:
367.61
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Insurance agent presentation and consultations with a lawyer or insurance agent. Law and insurance.
Nyitókép: scyther5/Getty Images

Tehetséges roma fiataloknak segítenek – így működik az Integrom program

Idén négy képzést tart tehetséges, értelmiségi roma fiatalok számára az Integrom nonprofit szervezet.

Roma fiatalok szakmai pályafutásának egyik legfontosabb lépésénél, az elhelyezkedésnél nyújt segítséget a program – hangsúlyozta az InfoRádióban Boldizsár-Iván Katalin, az Integrom Program vezetője. Mint mondta, olyan roma fiataloknak segítenek beilleszkedni és elhelyezkedni a nagyvállalati szférában, akiknek ez valami miatt nehézséget okoz. A program azért különleges, mert a roma értelmiségi fiatalokkal foglalkozik, a jelentkezéshez minimum érettségire van szükség, de sokan éppen folyamatban lévő tanulmányaik közben adják be jelentkezésüket.

Az elhelyezkedést segítő készségeket fejlesztenek és erősítenek, például az állásinterjúra való felkészülést, az azon való megfelelést, vagy az önéletrajzírást.

Boldizsár-Iván Katalin arra is kitért, hogy milyen területen tudnak elhelyezkedni a program résztvevői. Elmondása szerint széles skálán jelennek meg partnervállalataik, vagyis azok a Magyarországon jelen lévő nagyvállalatok, akik csatlakoznak a programhoz az energiaszektortól kezdve a biztosításokon keresztül a pénzügyi szféráig. Hozzátette, a fiatalok végzettsége teljesen különböző, ezért mindenkinek igyekeznek megtalálni a képesítése, igényei szerinti helyét a munkaerőpiacon.

Az Integrom Program vezetője kiemelte azt is, hogy február 29-én indul a következő, 27. képzés, amire a fiatalok a weboldalon még tudnak jelentkezni.

Az Integrom Program megalapítása óta több mint 140 roma származású fiatal elhelyezkedését támogatta, a képzéseknek és mentorálásnak köszönhetően sokan egyéb cégeknél találtak munkát, továbbá 60 fiatalt a program inspirált továbbtanulásra, az egyetemi diploma megszerzésére.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron öngólja

A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron "öngólja"

Aggodalom és megdöbbenés Berlinben az előre hozott francia nemzetgyűlési választások első fordulójának eredményei és a második forduló lehetséges kimenetele miatt. Német kormánypártok vezető politikusai vélekednek úgy, hogy Emmanuel Macron francia államfő a választások kiírásával "öngólt" rúgott, és Németország legfontosabb uniós partnerét politikai elszigetelődés fenyegeti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×