eur:
393.56
usd:
364.38
bux:
71874.67
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Parkoló autók Budapest belvárosában 2022. szeptember 5-én. Ettől a naptól többet kell fizetni a parkolásért Budapesten, a belső kerületekben hatszáz forintba kerül óránként, miután életbe lépett az új, négy zónatípusból álló egységes fővárosi parkolási rendszer.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

A II. kerület új parkolókat alakít ki

A parkolás a II. kerületben is komoly gondot okoz. A polgármester ezért úgy döntött, hogy kizárólagos lakossági parkolóhelyeket hoz létre bizonyos övezetekben.

Miután 2023. januárjától teljesen átalakították a II. kerület parkolási rendjét, most újra belenyúlt az önkormányzat az eddig rendszerbe. A polgármester szerint erre azért volt szükség, mert tarthatatlanná vált a Törökvész út, a Vérhalom tér és a Pasarét környékének zsúfoltsága.

Azzal, hogy januárban a kerület belsőbb részeiben kitolták a pakolási időt, illetve megemelték a díjakat, jócskán megterhelték a kerület külső részeit. Mindenki az övezetek határán igyekezett letenni autóját azok után, hogy a belsőbb kerületekben már igen magasak lettek a díjak, és este 10-ig kell fizetni.

"Budapesten először a II. kerületben létesítettünk külön parklókat az itt lakók részére a fizetős övezeten kívül."

– jelentette be Őrsi Gergely polgármester a közösségi média oldalán.

A csak a helyiek által használható kizárólagos lakossági várakozóhelyeket augusztusban kijelölik és szeptember elsejétől már használni is lehet majd azokat. Ezeken a területen ugyanakkor továbbra is lesznek olyan várakozóhelyek, ahol bárki megállhat.

A szükséges forgalomtechnikai tervek elkészültek a tavasz végén, majd azt az illetékes közútkezelő engedélyezte. Így most az érintett területen elkezdték kihelyezni a szükséges táblákat, amelyek szabályozzák, mely terület áll majd rendelkezésre a kizárólagos lakossági várakozáshoz az ott lakók részére.

Az új zónákba érvényes engedélyeket 2023. augusztus 07. és augusztus 31. között lehet kiváltani a Városüzemeltetési Igazgatóság Törökvész út 6/a sz. alatti irodájában.

Címlapról ajánljuk
Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót
"Nem álltak fenn az őrizetbe vétel feltételei"

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×