eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Fiatal pár ül a Balaton partján a balatonvilágosi Club Aliga Üdülőközpontban megrendezett B my Lake fesztiválon 2013. augusztus 18-án.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Visszalépés egy balatoni gigaberuházás ügyében

A balatonvilágosi képviselő-testület négy igen, egy tartózkodás, és kettő nem szavazat mellett visszavonta az élménypálya még február 27-én megszavazott önkormányzati hozzájárulási határozatait – jelentette be az Aligai Fürdőegyesület.

Az Index részletesen ír a kezdeményezésről. Mindjárt az elején megjegyzik, hogy "a döntést megelőzte egy üzengetés az egyesület és a polgármester között", a hetekig tartó szóváltásró részletesen is írnak.

Az egyesület és több helyi azt kifogásolta, hogy az eredeti tervek szerint a vízi élménypark 7 ezer négyzetmétert foglalt volna el, de júniusban kiderült, hogy valójában több mint a duplájáról, 19 500 négyzetméterről lenne szó, 22 vízparti ingatlan előtt, 80-100 méterre a parttól. Ráadásul összekötött bójákkal gyakorlatilag 2 hektárt lekerítettek a Balatonból, ami felháborította a helyi ingatlantulajdonosokat.

Az Aligai Fürdőegyesület szerdán jelentette be, hogy a balatonvilágosi képviselő-testület 4 igen, egy tartózkodás, és 2 nem mellett visszavonta az élménypálya még február 27-én megszavazott önkormányzati hozzájárulási határozatait. „Az önkormányzat hozzájárulása és a 10 négyzetméteres, balatonvilágosi önkormányzati strandon létesített bejáró nélkül a létesítmény nem kaphatja meg a szükséges engedélyeket”.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×