eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
A Göcsej Intercity indulás előtt a zalaegerszegi vasútállomáson 2020. január 9-én. Ezen a napon sajtótájékoztatót tartottak a Zalaegerszeget érintő vasúti fejlesztésekről. A tájékoztatón Homolya Róbert, MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója közölte, hogy a menetrendfejlesztés eredményeként 17-34 perccel csökkent Zalaegerszeg és Budapest között a vasúti közlekedés menetideje, a Göcsej Intercity (IC) vonatokkal 3 óra alatt lehet eljutni a zalai megyeszékhelyről a fővárosba.
Nyitókép: MTI/Varga György

Személyeskedésbe hajló szakmai vita a volt és a jelenlegi államtitkár között

Személyeskedésbe csapott át a vita a Facebookon a vasúti közlekedésről Vitézy Dávid korábbi és Nagy Bálint jelenlegi közlekedési államtitkár között.

Vitézy Dávidnak megártott a meleg...! Valószínűleg ezért felejtette el, hogy fél évvel ezelőttig ő felelt a közlekedésért! Nekünk továbbra is az utasok az elsők!” – írta posztjában Nagy Bálint. A napi.hu által észrevett posztban a jelenlegi közlekedésért felelős államtitkár nem indokolta meg mondatait.

Elődje, Vitézy Dávid közlekedési szakértő a poszthoz kommentelve szerénységet javasolt az államtitkárnak, „ha már látványosan omlik össze a vasúti közszolgáltatás idén nyáron - javaslom Államtitkár úr a kommentelés mellett tekintse meg csak a Mávinform mai posztjait.”

Vitézy Dávid emlékeztette az olvasókat, hogy korábbi posztjában is leírta: volt intézményrendszeri reformterv arra, hogy miként lehetne versenyt és ezáltal új járműveket hozni a regionális szolgáltatások ellátásába, aminek a végrehajtását éppen Nagy Bálinték állították le.

Az Infostarton a napokban számoltunk be arról, hogy augusztus 1-jétől az alábbi vonalakon szűnik meg a közlekedés:

38 Nagyatád – Somogyszob
47 Godisa – Komló
78 Balassagyarmat – Ipolytarnóc
89 Miskolc – Tiszaújváros
98 Abaújszántó – Hidasnémeti
103 Karcag – Tiszafüred
114 Mátészalka – Csenger
121 Mezőhegyes – Újszeged
125 Mezőhegyes – Battonya
146 Lakitelek – Kunszentmárton

A szaktárca szerint kényelmes autóbuszokkal pótolják a járatokat. Egész pontosan úgy fogalmaznak: Az érintett mellékvonalakon korszerű, légkondicionált autóbuszok kiszámítható és a korábbinál kényelmesebb eljutást tesznek majd lehetővé az utasoknak.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×