eur:
394.13
usd:
366.34
bux:
71924.98
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
A Legfőbb Ügyészség táblája az eredetileg a magyar Igazságügyi Minisztérium számára Fellner Sándor és Jablonszky Ferenc tervei alapján 1918-ban, a késő-eklektika stílusában készült épületen a főváros V. kerületében, a Markó utcában. Jelenleg három intézménynek ad otthont, a Kúriának, a Legfőbb Ügyészségnek és a Fővárosi Ítélőtáblának. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Megszorítások jönnek a Legfőbb Ügyészségen

Felfüggesztenek több juttatást is, miután a 2024-es költségvetésben több mint öt százalékkal csökken az ügyészség előirányzata.

A Legfőbb Ügyészség megerősítette a Telex információit, miszerint több kiadáscsökkentő intézkedést is meghoztak a jövő évre nézve. Az idei évhez képest a Legfőbb Ügyészség előirányzatait 2024-ben 5,6 százalékkal, ezen belül a személyi kiadások előirányzatait 2,3 százalékkal csökkentették.

A Legfőbb Ügyészség – a zavartalan működés megőrzése, illetve annak érdekében, hogy egyetlen munkavállalójától se kelljen megválnia – az alábbi átmeneti kiadáscsökkentő intézkedéseket tervezi 2024. évben:

  • a ruházati költségtérítés kifizetésének ideiglenes felfüggesztése;
  • a lakhatási támogatások kifizetésének ideiglenes felfüggesztése;
  • a kitüntetésekhez kapcsolódó juttatások kifizetésének ideiglenes felfüggesztése;
  • a szociális támogatások mérséklése;
  • a munkáltatói lakástámogatás ideiglenes felfüggesztése.

A Legfőbb Ügyészség közölte, mindez az elfogadott költségvetési előirányzat csökkentéséből fakadó kényszerű és átmeneti intézkedés, amely azt célozza, hogy az ügyészségnek ne kelljen egyetlen munkavállalójától sem megválnia, de amint javul a gazdálkodási helyzet, a korlátozásokat fel fogják oldani.

Címlapról ajánljuk

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Puccsot akadályoztak meg Ukrajnában, megkezdődött Nju-Jork ostroma – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Puccsot akadályoztak meg Ukrajnában, megkezdődött Nju-Jork ostroma – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SzSzU) beszámolt arról, hogy elfogtak egy csoportot, amely meg akarta dönteni a hatalmat Ukrajnában – számolt be az Ukrajinszka Pravda. Az orosz alakulatok megkezdték a Horvlivkától nyugatra fekvő település, Nju-Jork ostromát. A városra elkezdték szórni a hatalmas pusztítást végző FAB-3000-es bombákat is. Cikkük folyamatosan frissül a háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 1. 15:41
×
×
×
×