eur:
394.62
usd:
367.36
bux:
71747.72
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Nyitókép: Facebook/MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred/Pálfi Flóra hadnagy

Forró volt a helyzet Zuglóban, mutatjuk, miért – képek

Sikeresen lezajlott a Columbus utcai tűzszerészeti mentesítő munka – olvasható a MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred közösségi oldalán.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, szerdán rendőrségi bejelentés érkezett a tűzszerész ezred ügyeletére, miután a zuglói Columbus utca 64. szám alatt kerti munkálatok során az ott dolgozók feltételezett robbanóeszközre bukkantak.

A kiérkező tűzszerész járőrparancsnok két kézigránátot és egy gyalogsági lőszert azonosított be.

A Columbus utca érintett szakaszát 50 méter sugarú körben a rendőrség a tűzszerész művelet idejére kiürítette és lezárta. Az állampolgárok biztonsága érdekében három társasházból összesen 65 fő hagyta el ingatlanjait.

Végül az egy német 7,92 mm-es Mauser lőszert és a két biztosított állapotú szovjet F-1-es kézigránátot a katonák a helyszínről a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállították és megsemmisítették.

A tűzszerész művelet befejezését követően a rendőrség feloldotta az érintett területen elrendelt ideiglenes állampolgári korlátozásokat.

Címlapról ajánljuk
Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Tőzsdetörténeti rekordot állított be a magyar piac

Tőzsdetörténeti rekordot állított be a magyar piac

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezető indexe, a BUX, júniusban is újabb rekordokat ért el: 72 094,79 ponton zárt, amely 6,2 százalékos növekedést jelent a májusi záróértékhez képest, és amely egyúttal napi rekord a hazai tőzsdetörténetben. Az azonnali részvénypiac forgalma 223,9 milliárd forintot tett ki, amely napi átlagban 11,2 milliárd forintnak felel meg. A legnépszerűbb részvényeknek ebben a hónapban az OTP, a Magyar Telekom és a Richter bizonyultak, míg a brókercégek közül a Concorde, az Erste és a Wood emelkedett ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×