eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán
A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság siófoki rendőrőrsének rendőrei járőrszolgálat közben Siófok közelében 2020. augusztus 12-én. A Balaton Európa legbiztonságosabb tava, mondta Horváth László ezredes, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője két nappal korábban. Hozzátette, hogy idén 140 esetben riasztották már a vízirendőröket a Balatonon, és 310 sikeres életmentésen vannak túl. Idén az átlagosnál kevesebb, öt halálos tragédia történt a tónál, de az eseteket nem jogsértések, hanem rosszullét, ájulás okozta.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Hétszer kellett bevetni a rendőröket a Balatonon

Tzenkilenc embert mentettek ki a tóból – közölte a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A strandolók a vízirendőrök segítsége nélkül nem tudtak volna biztonságosan partra jutni. Műszaki hibás vitorlások utasait, a viharos szélben vízibiciklikkel, és SUP-okkal elsodródó fürdőzőket segítettek ki szorult helyzetükből a rendőrök.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság azt tanácsolja, hogy aki nem tud úszni, az ne menjen természetes vizekbe, a gyengébb úszók csak a sekély vízben, a parthoz közel fürdőzzenek, vízibiciklizzenek, vagy használjanak egyéb vízi eszközöket és azokról ne ugráljanak a vízbe.

A vízirendészet többek között azt is kéri, hogy aki nem elég vízbiztos, az a vízi járműveken használjon mentőmellényt, extrém melegben kerülje a nyílt vízen való tartózkodást, alkoholos, ittas állapotban ne fürdőzzön.

A rendőrségi külön felhívja a figyelmet a viharjelzési szabályok betartásának fontosságára.

Emlékeztetnek arra, hogy az elsőfokú viharjelzésnél a veszélyt jelző lámpa percenként 45-öt villan; ekkor csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzés esetén a fény percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni tilos, valamint - a vitorlás hajók kivételével - szintén nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet: amennyiben a tóban bajba jutott embereket látnak, hívják az ingyenes 1817-es segélyhívó telefonszámot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×