eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Imádni fogja a Google új térképeit, különösen, ha Budapestre látogat

A Google most több olyan Google Térkép fejlesztést mutat be, amelyeknek köszönhetően mostantól számos magyarországi látványosságot, többek között a Mátyás Templomot, a Széchenyi Lánchidat és a Szent István Bazilikát is egy egészen új módon csodálhatják meg a felhasználók.

Az Immersive View segítségével új városokat és több mint 500 nevezetességet fedezhetnek fel a felhasználók - írja a Google.

A fejlesztők a mesterséges intelligencia segítségével több milliárd képet egyesítettek, hogy a világ látványosságainak többdimenziós nézetét hozzák létre és számos hasznos információt tegyenek elérhetővé a felhasználók számára. A világ több mint 500 ikonikus nevezetességére is kiterjeszti a szolgáltatást, Prága váraitól kezdve, egészen a Sydney városában található Harbour Bridge-ig.

Az Immersive View már Magyarországon is elérhető. Ha valaki budapesti kirándulást tervez, és

szeretné megnézni az Országházat, a Vajdahunyad várát vagy éppen a Halászbástyát, már az odalátogatás előtt megismerkedhet a környékkel.

Ehhez nem kell mást tennie, mint a Google Térképen rákeresni a felfedezni kívánt helyszínre, majd rákattintani az első videóra, és máris virtuálisan körberepülheti az épületet, illetve szemügyre veheti a közelében található helyeket. Az idő csúszka segítségével az érdeklődő azt is ellenőrizheti, hogy a nevezetesség helyszínén milyen időjárásra számíthat a közeljövőben és megnézheti, mennyire lesz zsúfolt a terület egyes napszakokban.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×