eur:
387.68
usd:
356.99
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál
Járőröző rendőrautó és katonák a magyar-szerb határon, Ásotthalom térségében 2016. július 5-én. Mélységi határőrizetet vezettek be a magyar hatóságok a szerb és a horvát határ mentén: azokat a migránsokat, akiket a határtól számított nyolc kilométeres távolságon belül elfognak, visszakísérik a kerítésen található kapukig, és útbaigazítják a legközelebbi tranzitzóna felé.
Nyitókép: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Hattyúnyakkal védekeznek a migránsok ellen a magyar határon

Meglepőt mondott a határvédelemről Rétvári Bence államtitkár. Kormánypárti kérdésre adott választ az azonnali kérdések idején a parlamentben.

Rétvári Bence, a belügyi tárca államtitkára azt mondta: a déli határszakaszon megerősítik a kerítést, úgynevezett "hattyúnyakat" helyeznek fel rá, hogy nehezebben lehessen létrát nekitámasztani. Emellett fontosnak nevezte a határvadászok kiképzését és munkába állását is.

Kiemelte: Magyarország eddig több mint 600 milliárd forintot költött a határvédelemre, ebből csak 3 milliárd megy el évente az embercsempészek börtönbeli ellátására. Brüsszel adósunk, meghiteleztük nekik az európai határ védelmi költségét, itt lenne az ideje, hogy kifizessék az adósságot - fogalmazott.

Közben Bakondi György arról beszélt az állami televízióban, hogy "fokozódik a migrációs nyomás a déli határon és már az Iszlám Állam is igyekszik kihasználni a helyzetet".

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán azt mondta: Zajlik a határkerítés erősítése, illetve a télre már több mint ezer határvadász áll szolgálatba. Ez pedig lehetővé teszi, hogy a honvédséget kivonják a déli határról.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×