eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Wintermantel Zsolt, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje a budapesti 11. számú választókerületben a Károlyi Sándor Kórház fejlesztéseiről tartott sajtótájékoztatón a kórház konferenciatermében 2022. március 4-én. Az Egészséges Budapest Program keretében több mint 550 millió forint értékben kapott orvostechnológiai és informatikai eszközöket a Károlyi Sándor Kórház.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Wintermantel Zsolt: minden felelősség Karácsony Gergelyé

A fővárosi Fidesz-KDNP-frakcióvezető szerint a polgármester ezúttal a szemétszállítás leállásakor foglalkozik egészen mással, mint kellene.

Mint ismert, több száz kukásautó a telephelyen maradt kedden, a helyzetről mind a Fővárosi Önkormányzat, mind a kormánypártok, mind az érintett alkalmazottak elmondták már a véleményüket.

Wintermantel Zsolt a fővárosi Fidesz-KDNP frakció vezetője a Hír TV-ben elmondta, mindenkinek, akinek bérigénye van, azt jogszerűen közölheti, ha erre nem kap választ, jogszerűen sztrájkolhat, de azt nem szabad elfelejteni, hogy a szemétszállítás Budapesten a főváros feladata, így ha ez nem teljesül, arra nem válasz az, hogy Karácsony Gergely a hatáskörébe nem tartozó ügyben nyilatkozgat. A politikus itt nyilvánvalóan a pedagógusok követeléseire célzott.

"A cég a főváros tulajdonában van, minden felelősség a főpolgármesteré" - jelentette ki Wintermantel Zsolt.

Arra reagálva, hogy akár le is bénulhat a szemétszállítás Budapesten, azt mondta, az előállt gazdasági helyzet, amelyre most Karácsony Gergely hivatkozik, kifejezetten azon szankciók következménye, amelyeket a főpolgármester támogatott és sürgette, hogy legyen belőlük még több Oroszországgal szemben az EU részéről.

"Nem lehet egyszerre örülni a szankcióknak és annak következményeit másra kenni és mástól várni a megoldást" - szögezte le Wintermantel Zsolt.

Hogy mekkora pénz oldaná meg a helyzetet, arról azt mondta, a legnagyobb probléma az, hogy valaki "olajat dobott a tűzre" a napokban, amikor azt nyilatkozta, hogy 3-4 százezer forintot lehet keresni ebben az ágazatban.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×