eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
A Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. (FKF) munkatársai szemétszállító járműbe - kukásautóba - rakják, majd elszállítják a főváros XII. kerületének egyik mellékutcájából a lakosság által előző nap a járdára kitett, majd guberálók által időközben jócskán széttúrt lomot. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Jászai Csaba

A kukaholding visszaszólt Karácsony Gergelynek szemétügyben

A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. több forrást juttat a fővárosi céghez, mint a korábbi években – közölte szerdán a társaság.

A hulladékgazdálkodásban dolgozók Ecseri úti telephelyének két üzemében kedd reggel kezdett – az FKF megfogalmazása szerint – vadsztrájkba több száz dolgozó azt követően, hogy az első rezsiszámláik kézhez vétele során azzal szembesültek, hogy a főváros által adott béremelést az infláció és a rezsi növekedés felemésztette. Karácsony Gergely főpolgármester erre reagálandó a közösségi oldalán mások mellett azt írta, hogy a kukaholding nem fizeti meg a budapestiek által befizetett szemétdíjat: az elmúlt 3 évben az állami „cégszörny” 15 milliárd forintot nem adott vissza Budapestnek. (Az FKF a kukaholding alvállalkozója.)

A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő, visszautasítva az FKF állításait, szerdai közleményében jelezte:

„Az NHKV – mint az állami hulladékgazdálkodási közfeladat ellátására kijelölt gazdasági társaság – hulladékgazdálkodási közszolgáltatás finanszírozására vonatkozó közfeladatát a jogszabályoknak megfelelően látja el, s a jogszabályban rögzített fizetési kötelezettségét valamennyi közszolgáltató felé fizetési határidőn belül teljesíti, késedelmes fizetésbe nem esik. Társaságunknál nincs lejárt, kifizetetlen szolgáltatási díj számlája a fővárosi cégnek. Az NHKV évek óta minden szolgáltatási díj számlát határidőben vagy határidő előtt kifizet. Elszámolási vitánk jelenleg nincs a fővárosi céggel, sikeresen lezártuk minden üzleti évünket. Az elszámolással kapcsolatban a fővárosi cég, illetve korábban az FKF menedzsmentje további jogszerű finanszírozási igénnyel nem élt.”

Ahogy arról korábban beszámoltunk, bár megkezdték már a tárgyalásokat, az FKF-es dolgozók akciói miatt akadozik a szemétszállítás Budapesten. Ha szerda estig nem lesz megállapodás, a főváros a katasztrófavédelemhez fordul a szolgáltatás biztosítása érdekében.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×