eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Facebook/Márki-Zay Péter

Márki-Zay Péter: a számok alapján nem nekem kell visszalépnem

Csütörtökig eldől, hogy melyik kormányfőjelölt indul az ellenzéki előválasztás második fordulójűban.

A számok alapján nem nekem kell visszalépni, de ezt közösen kell megbeszélni - mondta az ATV Startban Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországért Mozgalom miniszterelnök-jelöltje annak kapcsán, hogy a Medián friss felmérése szerint őt többen támogatják, mint Karácsony Gergelyt. A friss HVG-ben megjelenő kutatás szerint ugyanis szavazni szándékozók körében Dobrev Klára 37, Márki-Zay Péter 33, Karácsony Gergely 24 százalékon áll.

Márki-Zay Péter szerint a Medián mérésének mindannyiuk számára mérvadónak kell lennie. Saját felmérésük is lesz, és a számokat elemezve kell dönteni arról, hogy ki lép vissza a miniszterelnök-jelölti verseny második körétől.

A hódmezővásárhelyi polgármester és Karácsony Gergely szerdán is egyeztet egymással. Csütörtökig dönteni kell arról, hogy ki indul a második fordulóban - vélekedett.

Márki-Zay Péter szerint a jelenlegi jelöltek közül ő a legesélyesebb Orbán Viktorral szemben, mivel – úgy vélte – kizárólag ő rendelkezik kellő tartalékkal, a kiábrándult fideszesek is meg tudja szólítani.

Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter az elmúlt napokban többször is egyeztetett, és megállapodtak abban, hogy közösen indulnak a második fordulóban, de ezt az előválasztás lebonyolításáért felelős szervezet nem engedte. Márki-Zay Péter szerint a DK és a Jobbik akadáloyzta meg az Országos Előválasztási Bizottságban a közös indulást.

Az előválasztás második fordulóját október 10. és 16. között tartják a három továbbjutó miniszterelnök-jelölttel.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×