eur:
392.89
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Karácsony Gergely főpolgármester az 1956-os pesti nők előtt tisztelgő arcképkiállítás megnyitóján az V. kerületi Városháza parkban 2020. október 23-án.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Karácsony Gergely: 992 beoltottból csak 11-nél nem volt antitest az idősotthonokban

Karácsony Gergely tájékoztatása szerint a városvezetés – múlt heti ígéretének megfelelően – megvizsgálta a legveszélyeztetettebb fővárosi intézmények lakóit és dolgozóit, van-e védettségük két oltás után. A főpolgármester úgy véli, „félrevezető táblázatok gyártása helyett inkább ezzel kellene foglalkoznia a kormánynak is”. Az ellenzéki politikus szerint nem a vakcina típusa a fontos, hanem az, hogy megfelelő védelmet nyújt-e a megbetegedéssel szemben.

A főpolgármester Facebook-bejegyzése szerint a fővárosi fenntartású idősotthonokban 2877 ellátott és 1588 munkatárs, míg a hajléktalanellátásban 1172 ellátott és 427 dolgozó vette fel az oltást. Közülük véletlenszerűen választották ki azt a 992 főt, aki már mindkét oltását megkapta.

Az alább megosztott grafikon az ő eredményeiket mutatja.

Összesen 1 százalék, vagyis 11 esetben nem volt kimutatható antitest,

ami a tudomány jelenlegi álláspontja szerint nem jelenti, hogy ne lennének védettek, csak az antitest a vérükben nem haladta meg a határértéket, az 50 U/mL-t.

Karácsony Gergely megjegyezi: a vizsgálat célja az volt, hogy megnézzék, kialakult-e a nyájimmunitás azokban az intézményekben, amelyek fokozottan ki vannak téve a járványnak. A nem védett személyekre továbbra is figyelni kell, azonban ők annyira kevesen vannak, hogy már nem alakulhat ki járványgóc, tehát a bentlakók és a dolgozók is biztonságban vannak – tette hozzá.

„Nekünk továbbra is az a legfontosabb, hogy megvédjük az embereket – zárul a bejegyzés. – Ehhez pedig vizsgálatok kellenek, nem légből kapott táblázatok, légből kapott adatokkal.”

Múlt héten beszámoltunk róla, hogy megvizsgáljuk a legveszélyeztetettebb fővárosi intézmények lakóit és dolgozóit, van-e...

Közzétette: Karácsony Gergely2021. április 27., kedd
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×