eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Orbán Viktor is megemlékezett az aradi vértanúkról

A kormányfő a Facebookon méltatta a 170 évvel ezelőtti hősöket.

Az aradi vértanúk kivégzésének 170. évfordulójáról Orbán Viktor a Facebook-oldalán emlékezett meg. A kormányfő azt írta: 1849-2019. Dicsőség a mártír miniszterelnök Batthyány Lajosnak és a magyar szabadság vértanúinak!

Vasárnap délelőtt katonai tiszteletadás mellett Benkő Tibor honvédelmi miniszter jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján, az aradi vértanúk emléknapjána Parlament előtti Kossuth téren. A kegyelet kifejezéseként Magyarország lobogója egész nap félárbócon marad a nemzeti gyásznapon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Az Európai Unió úgy döntött, büntetővámokat vet ki a Kínából importált elektromos autókra, válaszul a versenytorzító kínai állami támogatásokra, amelyekkel a távol-keleti ország saját autóiparát erősítette az elmúlt években. Ez a lépés nem minden európai szereplőre hat egyformán, és fennáll annak a lehetősége, hogy megegyezés helyett kereskedelmi háború robban ki az EU és Kína között. Ez pedig egy még súlyosabb döntéshez vezethet, a kibocsátáscsökkentési célok módosításához.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×