eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: bpiautosok.hu

Centikre állt meg a busz egy kislánytól a kőbányai gyalogátkelőn - videó

Kis híján elgázolta a busz a szabályosan átkelő gyereket Kőbányán, az Ihász és a Harmat utca kereszteződésében.

A bpiautosok.hu oldalra került fel egy újabb sokkoló videó a magyar utakról. Ezúttal egy kerékpáros fejkamerája rögzített egy hajmeresztő esetet a fővárosban. Kőbányán az Ihász és a Harmat utca kereszteződésében egy iskolatáskás kislány kelt át a zebrán, amikor érkezett egy busz.

Noha a gyermek még egy pillanatra meg is torpant, mégis későn fékezett a sofőr, és csak azért nem ütötte el a kislányt, mert ijedten elugrott a hatalmas jármű elől.

Az Index megkérdezte az esetről egy Kresz-szakértőt, aki azt mondta, a zebrán a járművek vezetőinek biztosítaniuk kell a gyalogosok zavartalan átkelését, és ezt a buszvezető nem tette meg. Ráadásul a Kresz szerint "a vezetőnek fokozottan ügyelnie kell az úttesten egyedül vagy csoportosan haladó (áthaladó) gyermekek, a koruk, testi fogyatékosságuk vagy más ok miatt saját biztonságukra ügyelni felismerhetően nem képes személyek biztonságának a megóvására".

Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Kritikus nap a mai az orosz-ukrán háborúban, Zelenszkij komoly kérést küldött a nagyhatalmaknak

Kritikus nap a mai az orosz-ukrán háborúban, Zelenszkij komoly kérést küldött a nagyhatalmaknak

Megkezdődött az előrehozott francia nemzetgyűlési választás első fordulója vasárnap, amely az orosz-ukrán háború nyugati támogatása szempontjából is kritikus fontosságú a francia szélsőjobb várható győzelme tükrében. Közben szombaton napközben hét halálos áldozattal járó orosz rakétatámadások érték az ukrajnai zaporizzsjai térségben Vilnianszk városát, többek között a főteret is, amely láttán Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ismét azt szorgalmazta, hogy a nagyhatalmak küldjenek hatékony légvédelmi rendszereket és hosszú hatótávolságú rakétákat. Vasárnap reggel az orosz védelmi minisztérium arról számolt be, hogy 36 ukrán drónt fogott el az éjjel. Vasárnapi hírfolyamunk a konfliktusról alább olvasható.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×