eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál
Iain Lindsay brit nagykövet beszédet mond a visszafogadó ünnepség után az úgynevezett inkurrencia anyagok átadásán a nyíregyházi Kossuth téren 2017. szeptember 28-án. A brit haderőben feleslegessé vált ruházati anyagokat - tízezer készlet gyakorlóruhát - és a jó állapotú technikai eszközöket - harminc Land Rover terepjárót - az önkéntesek kiképzéséhez és felkészítéséhez használja fel a honvédség.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Iain Lindsay nagykövet így mondja a Nemzeti dalt - videó

Nagy-Britannia budapesti nagykövete különleges videót készített március 15-re.

A hvg.hu szúrta ki, hogy Iain Lindsay Instagramra tette, amint elszavalja Petőfi Sándor Nemzeti dal című versét.

A magyar nyelv szorgalmas tanulójaként már-már tökéletes kiejtéssel szaval.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Nagyon szeretem a verseket, a Nemzeti dalban pedig különösen tetszik, hogy igazán hazafias! Nekünk skótoknak is van egy Petőfink, Robert Burns, de most szóljon ez a vers Petőfi Sándor tiszteletére. Én így emlékezem Veletek március 15-ére. ????. I love poetry and I am fascinated at how patriotic Nemzeti Dal is. We Scots have our Petőfi, Robert Burns, so let me recite this poem in honour of Sándor Petőfi and 15 March. #mik #hungary #ikozosseg #magyarinsta #ikozosseghungary #instahun #igershungary #magyarig #ig_hungary #budapest #videoftheday #mindekozben #marcius15 #március15 #marcius15?? #nemzetiunnep #nemzetiünnep #nemzetidal #talpramagyar #magyar #petofi #pilvaker

Lindsay Nagykövet (@ambassadorlindsay) által megosztott bejegyzés,

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Katasztrofális folyamatot indított be az emberiség, egyre több jele van egy új veszélynek

Katasztrofális folyamatot indított be az emberiség, egyre több jele van egy új veszélynek

Napjainkban szinte minden napra jut egy-egy fontos űrkilövés, amelyek során ember alkotta szerkezeteket, műholdakat, vagy akár asztronautákat is szállító űrhajókat juttatnak a világűrbe. Egyesek szerint újra fellángolt a hidegháború idejéről ismert "űrverseny", több állam is Földön kívüli égitestekre szeretné eljuttatni saját űrhajósait a közeljövőben. Arról azonban már jóval kevesebb szó esik, hogy mi történik a Föld körüli pályára állított tárgyakkal a fellövésük után. Pedig a bolygónk körül keringő - akár a földi életre is veszélyt jelentő - űrszemét kezelésével egyre nehezebben birkóznak meg az űrkutatók, amelynek súlyos következményei lehetnek a jövőben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×