eur:
394.5
usd:
354.75
bux:
72761.86
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Belebukhat a Nemzeti Nyomozó Iroda vezetője az államtitok kiszivárogtatásába

Ha mulasztást állapít meg a Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálata, akkor lesz személyi felelősségre vonás - mondta az InfoRádiónak az igazságügyi és rendészeti miniszter. Takács Albert azt követően beszélt erről, hogy az iroda épületéből egy ismeretlen eltulajdonított egy államtitkot képező dokumentumot.

Az igazságügyi és rendészeti miniszter az InfoRádió kérdésére azt mondta: még tart a belső vizsgálat a Nemzeti Nyomozó Irodánál, így annak részleteiről nem tud beszámolni. Takács Albert azonban hozzátette: ha lesz eredmény, és ha kell döntést hoznia, akkor meghozza.

A miniszter arra utalt, hogy több napilap is arról számolt be: elképzelhető, hogy menesztik az iroda vezetőjét, Bolcsik Zoltánt. De lehet, hogy helyettesének Zsombok Györgynek is mennie kell.

A miniszter hozzátette, hogy minden hasonló helyzetet elemezni kell, és meg kell tenni mindent a megelőzés érdekében.

"Nem örülök neki"

"Természetesen nem örülök annak, hogy egy ilyen fontos, komoly feladatokat ellátó rendőri szervnél ez előfordul. A tekintetben viszont, hogy ez rendszerhiba lenne, vagy más súlyos problémának a jele, nem vagyok elkeseredett, mert reálisan szemlélem a dolgot, és mert tudom, hogy ez a leggondosabb ellenőrzés mellett is előfordulhat" - jelentette ki a miniszter.

Az InfoRádió értesülése szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda 6-7 munkatársát poligráfos vizsgálat alá vetik annak érdekében, hogy kiderüljön: közük van-e ahhoz, hogy egy államtitoknak minősülő irat egy újságíróhoz került.

Ujjlenyomatot vettek az újságírótól

Értesüléseink szerint egy nemrég házi őrizetbe került férfi környezetét vizsgáló tanulmány tűnt el az őrzött épületből. Lapinformációk szerint egy újságírót már hazugságvizsgálat alá vetettek, és ujjlenyomatot is vettek tőle.

Közben egyre több szerkesztőség jelezte, hogy ők is kaptak az államtitoknak minősített dokumentumból. Bencze József országos rendőr-főkapitány egy sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy nincs napirenden az iroda vezetőinek leváltása.

Az NNI kedden közölte, hogy a szervezettől egy újságíróhoz került egy államtitoknak minősülő irat. Az ügyben a BRFK államtitoksértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt egyelőre ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Péntek éjjel tetőzhet a Duna Budapesten a legmagasabb fokú készültség mellett

Péntek éjjel tetőzhet a Duna Budapesten a legmagasabb fokú készültség mellett

Éjjel-nappal dolgoznak a Szigetközben, a Dunakanyarban csütörtökön, Budapesten pénteken lehet a legmagasabb a vízállás, de mint Siklós Gabriella vízügyi szóvivő az InfoRádióban kedden figyelmeztetett, a lassan vonuló árhullám még apadáskor is okozhat gondokat a gátakon.

Bendarzsevszkij Anton: vörös vonalat lép át a Nyugat a nagy hatótávolságú rakéták oroszországi bevetésével

A nyugati szövetségesek és Ukrajna az amerikai ATACMS és a brit Storm Shadow rakéták használatával újabb vörös vonalat léphetnek át, ami valószínűleg megvalósul, csak az időzítés kérdéses – mondta az InfoRádióban az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója. A biztonságpolitikai szakértő arról is beszélt, van-e realitása annak, hogy az oroszok válaszcsapásként nukleáris fegyverekhez nyúlnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×