eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese sajtótájékoztatót tart a párt választási eredményváró rendezvényén, a Budapest Kongresszusi Központban az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Dúró Dóra: „tiszta a lelkiismeretünk”

A Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese felsorolta azokat az elemeket, amelyektől szerinte nehezített terepen kellett küzdenie pártjának.

A Mi Hazánk Mozgalom tiszta lelkiismerettel várja az országgyűlési választás eredményének kihirdetését – mondta Dúró Dóra, a párt elnökhelyettese a szervezet budapesti eredményváróján tartott sajtótájékoztatón, azt is hangsúlyozva, hogy a pártjuk által képviselt "harmadik utat" példátlan ellenszél és elhallgatás övezte.

Dúró Dóra a választáson szavazók részvételét megköszönve arról beszélt, hogy büszke arra a politikai közösségére, amelynek tagja és vezetője lehetett az elmúlt négy évben. A Mi Hazánk Mozgalom programközpontú kampányt folytatott, botrányok nélkül, ezért "tiszta lelkiismerettel tudunk az eredmények elébe nézni" 0 közölte.

Úgy fogalmazott, hogy

a Mi Hazánk olyan ellenszélben jutott el idáig, amilyenre "még nem volt példa a választások történetében".

Erre példaként említette, hogy törölték a párt 500 ezer követővel rendelkező Facebook-oldalát, a honlapját pedig kibertámadással elérhetetlenné tették.

Szólt "cigány szavazók tömeges szállításáról" és szavazatvásárlásról is, valamint kijelentette: "soha nem tapasztalt elhallgatás övezte a harmadik utat".

Kifejtette, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) mérése szerint

pártja megjelenési aránya a közszolgálati Híradóban 0,2 százalék volt.

"A fideszes Mediaworks laphálózat pedig törvénysértő módon még a fizetett hirdetéseinket sem engedte megjelentetni, valamint a szórólap-terjesztő cégeket is megfenyegetve felmondatták a Mi Hazánkkal között szerződéseket" - tette hozzá.

Dúró Dóra kitért arra is, hogy ugyan a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) eltiltotta a Mediaworksöt a további jogsértésektől, de a cég ezt követően is szabotálta a döntést.

Bírálta azt is, hogy az NVB a párt Facebook-oldalának törlése ügyében illetékesség hiányában elutasította kifogásukat. Dúró Dóra szerint egyértelműen kijelenthető, hogy a pártjuk oldalának egyik pillanatról a másikra történt, indoklás nélküli törlése befolyásolta a választások végeredményét.

Kitért arra is, hogy a "fideszes Publimont óriásplakát cég" a választási eljárásról szóló törvény esélyegyenlőségi alapelvét megsértve

több mint 10 ezer felületéből mindössze 26 óriásplakát- és 74 citylight-felületet volt hajlandó biztosítani számukra, hirdetőoszlopból pedig egyet sem.

Dúra Dóra jelezte, hogy pártja ebben az ügyben is az NVB-hez fordult, amely - megfogalmazása szerint - "képes volt kimondani", hogy nem bizonyítható az esélyegyenlőségi alapelv megsértése. Ilyen körülmények között elsősorban az aktivistáik, tagjaik, képviselőjelöltjeik, közép- és felsővezetőik munkájának köszönhetően érte el a párt "azt az eredményt, ami elért" - közölte Dúró Dóra, azt is hangsúlyozva, hogy a Mi Hazánk folytatja az útját, "bármi is lesz a választás eredménye".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×