eur:
395.4
usd:
368.55
bux:
71841.69
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: Kunhalmi Ágnes/Facebook

Kunhalmi Ágnes: a kormány jól kezeli a helyzetet, bajban az ellenzék

Az MSZP társelnöke szerint a kormány jól kezeli az orosz–ukrán háborút, ezért az ellenzék nehéz helyzetben van. Kunhalmi Ágnes egy bécsi fórumon beszélt erről.

Kunhalmi Ágnes március 18-án, a Momentum Mozgalom bécsi közösségének szervezésében tartott előadást az osztrák fővárosban élő fiataloknak. Az MSZP társelnöke erről a Facebook-oldalán számolt be, de csak fotókat tett közzé az eseményről, videót nem. Mindössze annyit írt, hogy „szó volt a háborúról és annak hatásairól a kormányzati, illetve ellenzéki kampányra”.

A bécsi Fidelitas azonban nyilvánosságra hozott egy nem túl jó minőségű felvételt, amelyen Kunhalmi Ágnes azt mondja, hogy az ellenzék nehéz helyzetben van, mert a kormány jól kezeli a háborút.

„Orbán jól váltott ebben az éles helyzetben; akkor, amikor kellett, elfogadta a szankciókat, és bizony

úgy kezdett el kommunikálni és cselekedni, ahogy egy NATO tagállamtól és egy európai uniós országtól azt elvárják.

Ezért van többek között döntően nehéz helyzetben a magyar ellenzék, mert ha megkérdezik tőlem, hogy mi mit csináltunk volna ebben a kritikus helyzetben, ugyanezeket” – fogalmazott az MSZP társelnöke. (A hangfelvétel a csatolt hanganyagban meghallgatható.)

Az orosz–ukrán háború a választási kampány központi témája lett. A kormányoldal szerint a baloldal katonákat és fegyvereket küldene Ukrajnába és ezzel célponttá tenné a magyarlakta Kárpátalját, illetve bele sodorná a konfliktusba Magyarországot. Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint ez nem igaz, csak kiforgatták a szavait, ezért feljelentést tett az ügybe.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága hétfőn nyilvánosságra hozott döntésében úgy határozott Donald Trump ügyében, hogy az amerikai elnök tevékenységeinek "magját" abszolút immunitás, hivatalos cselekedeteit pedig vélelmezett mentelmi jog védi. A történelmi határozatot, amely értelmében tovább húzódik Trump büntetőjogi felelősségre vonása, a republikánusok kitörő örömmel üdvözölték, míg Joe Biden amerikai elnök és demokrata párttársai élesen kritizálták.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×