eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Davos, 2017. január 18.Jamie Oliver brit sztárszakács a 47. Világgazdasági Fórum egyik panelbeszélgetésén a svájci Davosban 2017. január 18-án, a négynapos tanácskozás második napján. (MTI/EPA/Laurent Gillieron)
Nyitókép: MTI/EPA/Laurent Gillieron

Budapestre kell jönniük ezentúl a briteknek az angol sztárséf olasz ételeiért - bajba került Jamie Oliver

Csődbe ment a brit sztárséf étteremlánca, pedig Jamie Oliver nemrég a saját vagyonából is hatalmas összeget áldozott vendéglői megmentésére. A bezárások egyik nemzetközi éttermét, így a budapesti és bécsi éttermeket sem érintik, azok továbbra is nyitva tartanak és a Jamie-től elvárt minőségben várják a vendégeket.

A most 43 esztendős Jamie Olivert huszonéves korában kapta szárnyra a hírnév, amikor a híres londoni Carluccio étteremben tanult ifjú, merész elhatározással, 2008-ban önállósította magát. Éttermi hálózata fokozatosan 25 tagúra növekedett, ám az utóbbi években egyre kevesebbet nyújtott a minőség terén.

Korábban sorok kígyóztak, hogy asztalhoz jussanak, mára azonban veszélyes mértékben csökkent az immár túlnyomó részt olasz menüt kínáló vendéglők látogatottsága, a szakemberek szerint nem ok nélkül. Simon Mydlovski, ismert étteremszakértő például a csődeljárás megindításáról szóló hír hallatán azt mondta,

Jamie Oliver gárdája nem tudott lépést tartani a haladással étel- és italkínálatát valamint a kiszolgálás módját illetően.

A sztárséf igyekezett túlélni a krízist, bezárta a leggyengébben működő éttermeit, 600 alkalmazottat elbocsájtott és saját vagyonából forintban kifejezve másfél milliárdot pumpált bele a megmaradt vendéglők működtetésébe, de ez sem használt. Hónapokig árulta az étteremláncot, eredménytelenül. Oliver egyébként nemrég tavaly azt nyilatkozta, hogy 2014. óta 90 millió fontot, vagyis 33,5 milliárd forintot bukott el a magánvagyonából.

A csődeljárás a hírek szerint nem érinti a Jamie Oliver nevét viselő külföldi éttermeket,

az Arab Emirátusoktól Oroszországig működőket, és a budapestit sem, ahol hazai cég működteti a Várban található vendéglőt, valamint a bulinegyedben lévői pizzériát, magyar és nemzetközi igények szerint. A londoni Piccadillyről és a Sohóból azonban várhatólag eltűnnek Jamie Oliver olasz éttermei.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 11:00
×
×
×
×