"Ez óriási kihívás, óriási felelősség és óriási elismerés az idén 33 éves családi cégünknek, hiszen előttünk több komoly cég is próbálta őt Magyarországra behozni, de végül minket választottak" - mondta Zsidai Zoltán Roy gasztro szakember, étteremtulajdonos az InfoRádiónak.
A szakember egy Londonban tett, inspiráló utazáson találkozott a Jamie's Italian étteremlánccal, amit utána komoly pénzügyi, gazdasági és szakmai audit, majd interjúk sorozata és étterem tesztelések is követtek, így jutottak el a megállapodáshoz.
"Jamie Olivernek fantasztikus cége van, amely nagyon sokban hasonlít a mi cégünkhöz" - fogalmazott az étteremtulajdonos. Hozzátette: nagy szaktudású és nemzetközi tapasztalattal rendelkező szakemberekkel dolgoznak, rengeteg előírást és elvet követnek. Ez egy nagyon rugalmasan és intelligensen kezelt rendszer, amelynek a lényege az alapanyag minősége és annak a szemléletnek a követése, hogy az emberek minél egészségesebb, de elérhető árú ételeket tudjanak fogyasztani.
"Az étkezési kultúra és az egészséges élet népszerűsítése a cél, amelyet jelen esetben egy olasz éttermen keresztül viszünk végbe, és egy fantasztikus családba kerülünk, így nagyon sokat fogunk mi is erősödni" - mondta Zsidai Zoltán Roy.
A budai Várban már van néhány étterme a családnak, ezek a kiemelkedő ár-érték arányról szólnak. A Jamie's Italian a legnagyobb lánc Jamie éttermei közül, amelyek szintén mind jó ár-érték arányt jelentenek, és ebben az árkategóriában magas minőséget, lelkes szervizt és jó dizájnt képviselnek.
"A mi esetünkben is így lesz, mi is ugyanezeket az elveket valljuk, a Várban lévő éttermeink is ebben a szellemben működnek, és egy becsületes, rendes bisztróhoz illő árkategóriában fog működni Magyarországon is" - mondta az étteremtulajdonos. Aki ismeri a Pest-Budát vagy a 21-et, tudhatja, hogy itt is normális árakkal fog találkozni.
Jamie Oliver személyesen is ellátogat Budapestre, nagyon érdekli a magyar főváros. Magyarország abból a szempontból is inspiráló számára, mert abból a küldetésből, amit ő végez a brit közétkeztetés megreformálásáért, az étkezés kultúra minőségének terjesztéséért, számos elem már nálunk is megvalósult. A GMO-mentesség az alkotmányunkba is belekerült, amely nála is alap előírás. Idén az iskolai étkeztetésben a só és a cukor csökkentése is elindult, bevezettük a chips-adót. Most a britek is a cukoradó bevezetésén dolgoznak, amelynek bevételeit az egészségügyi rendszerbe szeretnék visszafordítani.
"Nagyon sokban hasonlóan gondolkozunk mi is itt, Magyarországon, és ez egy nagy lehetőség, hogy még komolyabb eredményt érhessünk el a társadalom étkezési kultúrájának és egészségének a növelésében" - mondta Zsidai Zoltán Roy.
Az étterem jövő tavasszal nyílik meg, és amint kiderül Jamie érkezésének dátuma, mindenki értesülni fog róla.
Hanganyag: Kálló Izabella