eur:
394.42
usd:
365.25
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Head shot close up young shocked woman looking at mobile phone screen, received bank debt notification. Stunned frustrated lady reading sms with unbelievable news on smartphone, making big eyes.
Nyitókép: fizkes/Getty Images

Jaj annak az andoridosnak, aki ezt a vírust félvállról veszi

Minden adatunkat továbbíthatja, és még a kétfaktoros hitelesítést is megkerülheti.

Új trójai vírus terjed az androidos felhasználók körében, ami kriptovalutaváltókként, kormányzati ügynökségekként és különböző bankok formájában próbálják meg átverni az óvatlan személyeket. A Cyble kiberbiztonsági cég kutatása szerint a program veszélyes weboldalakon, Discord-csatolmányokon és tárhelyszolgáltatásokon keresztül terjed – idézi a 24.hu a Bleeping Computert.

A Chameleon elnevezésű szoftver képes ellopni a felhasználók hitelesítési adatait, továbbküldeni a billentyűzeten bepötyögött információinkat. Emellett elmentheti a záróképernyőn használt PIN-kódot, vagy mintát, sőt még az SMS-kommunikációnkat is monitorozhatja. Ezeket később egy külső készülékre továbbítja a vírus. A megszerzett adatok segítségével

akár a kétfaktoros hitelesítést is megkerülheti a program.

A szakemberek szerint mielőtt aktiválódna, a rosszindulatú szoftver elemzéseket végez a készüléken, hogy elkerülje a biztonsági programok általi észlelést. Amennyiben „tiszta a terep”, a Chameleon arra kéri az áldozatot, hogy engedélyezze számára az Accessibility Service használatát. Ezzel visszaélve további engedélyeket ad magának, letiltja a Google Play Protectet, és megakadályozza, hogy el lehessen távolítani.

A Chameleon egyelőre igencsak friss fenyegetés, amely a jövőbeli verziókban további funkciókkal és képességekkel bővülhet – olvasható mások mellett.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×