eur:
393.48
usd:
364.36
bux:
72086.58
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A James Webb amerikai űrteleszkóp által készített kép a Stephans Quintet nevű, a Pegazus csillagképben elhelyezkedő, öt galaxisból álló csoportról a NASA pasadenai Jet Propulsion Laboratóriumában 2022. július 12-én. Ez egyike a világegyetem múltját kutató űrtávcső első képeinek, amelyeket a NASA bemutat.
Nyitókép: MTI/EPA/NASA, ESA, CSA, STScI

Nagy NASA-fordulat: földönkívülieket keresnek

Az űrhajósokból, kutatókból és asztrofizikusokból álló testület kilenc hónap múlva teszi közzé a kutatási menetrendet.

Első alkalommal összeült a NASA azonosítatlan légi jelenségeket vizsgáló bizottsága. A fizikától az asztrobiológiáig számos tudományág képviselőjét tömörítő 16 tagú testület kizárólag a civilek és civil állami hivatalok által gyűjtött nem titkosított észleléseket vizsgálja – számol be a Reuters.

Az Index azt írja, az amerikai űrhivatal vizsgálódása ismételten kiemeli az Egyesült Államok hivatalos szerveinél bekövetkezett markáns fordulatot. Az ufóknak nevezett dolgokról az elmúlt évtizedekben ugyanis hallgattak vagy hárították a témát.

A NASA a bizottság júniusi megalapításakor közölte:

nincs bizonyíték, ami az azonosítatlan légi jelenségek földönkívüli eredetét alátámasztaná.

A Pentagon munkatársai hasonló kutatást végeznek, ők a 2004 óta jelentett 140 észlelés alapján nem tudták megállapítani a benne szereplő, megmagyarázhatatlanul agilisan manőverező és látható meghajtó rendszerrel nem rendelkező tárgyak természetét.

A NASA közölte, hogy a bizottság kilenc hónapig dolgozik majd egy stratégia és kutatási menetrenden, amelyet 2023 közepén fognak közzétenni. A testület elnöke David Spergel, a Princeton asztrofizikai tanszékének korábbi vezetője lesz. A tagok között van Scott Kelly korábbi űrhajós, Anamaria Berea SETI-kutató, Shelley Wright asztrofizikus s Paula Bontempi oceanográfus is.

Címlapról ajánljuk
Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Történelmi vereség - erre van a legnagyobb esély a csütörtöki brit választásokon. Pedig néhány évvel ezelőtt még a Munkáspárt szenvedett hosszú évekre kiható vereséget; csak hát jött a brexit, a Covid, a háború és az energiaválság, a Munksápárt pedig talpra állt, míg a kormánypárt cserélgette a kormányfőket. Az InfoRádió Gálik Zoltánt kérdezte.

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Nyugat-Európában terjeszkedik a GTC Group

Nyugat-Európában terjeszkedik a GTC Group

A 2023-as ingatlanpiacot is jelentősen érintő makrogazdasági környezet, magas inflációs ráta és kamatköltségek, továbbá a regionális irodapiac bérbeadási nehézségei ellenére a GTC Group a 2023-as pénzügyi évben is sikeres időszakot zárt – jelentette ki Nagy Gyula, a cég vezérigazgatója. A számokat értékelve hozzátette, hogy a 2024-es évben tovább folytatják a cégcsoport növekedési stratégiájának megvalósítását, többek között megcélozzák a nyugat-európai piacokat, és még nagyobb hangsúlyt fektetnek a már megkezdett zöld átállásra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×