eur:
392.43
usd:
353.66
bux:
72319.92
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Újabb lépés a bálnavadászok ellen

Ausztráliai kutatók rájöttek, hogy a bálnák bőrlemezeiből következtetni lehet a korukra. A felfedezéssel lezárulhat végre a bálnavadászokkal folytatott vitájuk.

A japán vadászok ugyanis eddig azzal érveltek, hogy az állatok korát csak azután tudják megállapítani, amikor már megölték őket.

Az új-dél-walesi bálnakutató központ munkatársai azonban rájöttek, hogy ha mintát vesznek a bálnák bőrlemezéből, akkor következtetni tudnak a korára.

Japán mindent megtesz annak érdekében, hogy a bálnavadászaot ismét engedélyezzék, szerintük ugyanis már nem fenyegeti semmi a tengeri emlősök populációját.

A jelenlegi szabályok csak a tudományos kutatás érdekében teszik lehetővé a bálnák leölését, a japánok ennek keretében ejtenek el évente több száz egyedet.

A japánok annak ellenére ragaszkodnak a bálnavadászathoz, hogy a szigetországban tradicionális ételnek számító bálnahús népszerűtlen a fiatalok körében, és egyes hírek szerint a bálnavadász-flotta által elejtett állatok húsát többségében kutyaeledelnek dolgozzák fel.

Címlapról ajánljuk

Matolcsy György: veszélybe került minden

Valahol megint utat tévesztettünk – fogalmazott Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a 62. Közgazdász-vándorgyűlésen. Szerinte teljes gazdaságpolitikai fordulatra van szükség. A 2010–2019-es évtizedet megnyertük – hangsúlyozta a jegybankelnök, ám szerint a mostani évtizedet elveszítjük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×