eur:
392.56
usd:
354.68
bux:
72745.48
2024. szeptember 2. hétfő Dorina, Rebeka
Majoross Gergely, a férfi jégkorong-válogatott újonnan megválasztott szövetségi kapitánya a Magyar Sport Házában tartott sajtótájékoztatón 2024. május 14-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Majoross Gergely: sokkal jobb csapat vagyunk, mint kilenc nappal ezelőtt

A vasárnap zárult pozsonyi olimpiai selejtezőn negyedik magyar férfi jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya szerint most csapata jobb, mint kilenc nappal ezelőtt.

Az együttes az ukránok elleni egyetlen felkészülési mérkőzést 6-3-ra elveszítette Káposztásmegyeren, majd a szlovák fővárosban az esélyesebb kazahoktól 5-2-re, a házigazda, olimpiai bronzérmes szlovákoktól 7-3-ra, a vb-tizedik osztrákoktól - háromgólos vezetés után - szétlövésben 4-3-ra kapott ki.

"A legfontosabb, hogy a játékosok sok tapasztalattal gazdagodtak. Mi sokkal jobb csapat vagyunk, mint kilenc nappal ezelőtt. Ha ez a torna nem lett volna, akkor valószínűleg nem is találkozunk" - mondta Majoross a magyar szövetség honlapján.

A válogatott februárban a budapesti előselejtezőből nem jutott tovább, mert kikapott a japánoktól, ám a nemzetközi szövetség kizárta a fehéroroszokat, és ezért adódott egy újabb lehetőség az olimpiai kijutásra.

"Nagyon boldogok vagyunk, hogy itt lehettünk, és azt hiszem, hírét vittük a magyar jégkorongnak. Büszkék lehetünk arra, hogy pozitívan nyilatkoznak rólunk. A fejlődésünket nagyon jól szolgálta a torna, ilyen értelemben elégedettek vagyunk. Amit beletettünk a mérkőzésekbe, jöhetett volna ki jobb eredmény is, emiatt érzünk egy kis hiányosságot" - tette hozzá a szövetségi kapitány.

Címlapról ajánljuk
Történelmi tartományi választások: újrarajzolhatják Németország politikai térképét

Történelmi tartományi választások: újrarajzolhatják Németország politikai térképét

Általános az a vélekedés, hogy Németország, sőt Európa jövőjét jelentős mértékben befolyásolhatják a vasárnapi keletnémet tartományi parlamenti választások eredményei. Nehéz kormányalakítás várható, az AfD türingiai győzelme ellenére is politikai karanténban maradhat, és az új baloldali párt, a Sahra Wagenknecht Szövetség lehet a "királycsináló".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Itt a friss magyarországi brókersorrend

Itt a friss magyarországi brókersorrend

Az augusztus 5-i, globális tőzsdei zuhanás ellenére stabil hónapot zárt a Budapesti Értéktőzsde: a BÉT vezető indexe, a BUX júliushoz képest végül enyhe, mindössze 1,6 százalékos csökkenéssel fejezte be az augusztust. Az azonnali részvénypiac forgalma több mint 233,7 milliárd forintot tett ki, amely napi átlagban 11,7 milliárd forintnak felel meg. Augusztusban a legnagyobb érdeklődést keltő részvények az OTP, a Richter és a Mol voltak. A brókercégek közül ismét a Concorde, a Wood és az Erste emelkedtek ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×