eur:
395.02
usd:
367.99
bux:
71510.05
2024. július 2. kedd Ottó
Mihók Attila (j) és Cseh Sándor, a magyar női vízilabda-válogatott új szövetségi kapitányai a Magyar Vízilabda Szövetség székházában tartott sajtótájékoztatón 2023. szeptember 4-én. Mihók Attila és Cseh Sándor közösen veszi át a női válogatott irányítását.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Izraeli nem - Érdekes helyzetben találta magát a női vízilabda-válogatott

Egyelőre kérdéses, miként alakul az olimpiai kvalifikáció a női vízilabda-válogatott számára azt követően, hogy csütörtökön kiderült: januárban Izraelben biztosan nem rendezik meg az Európa-bajnokságot, ahol a legjobb, kvótával még nem rendelkező együttes jutott volna párizsi repülőjegyhez.

A Magyar Vízilabda Szövetség összefoglalója szerint a női válogatott még júniusban, a Long Beachen rendezett világkupa szuperdöntőben elért negyedik helyezésével biztosította indulási jogát a februárban sorra kerülő világbajnokságon, amelyre a többi csapatnak az Eb-n lett volna lehetősége kijutni. Sajtóhírek szerint van esély arra, hogy a kontinensviadalon megszerezhető kvótát átcsoportosítják a világbajnokságra, "ami első hallásra jó hírnek tűnik a lányok szempontjából, mivel a görögökkel és az olaszokkal hárman maradtunk az igazán erős együttesek közül, akik az egy európai és a Dohában elérhető két maradék kvótára pályáznak" - áll az MVSZ honlapján.

Ugyanakkor egyelőre még az sem dőlt el, hogy végül lesz-e Európa-bajnokság, ugyanis a hírek szerint a németek a férfi, a hollandok pedig a női Eb-t rendeznék meg külön-külön.

Az izraeli Eb törlése - vagy halasztása, ugyanis még ezt sem lehet tudni pontosan - a magyar férfi válogatottat nem érinti, hiszen Varga Zsolt együttese nyáron, a fukuokai világbajnokságon szerzett aranyérmével begyűjtötte az olimpiai kvótát, Netanyában pedig főként a fiatalok kaptak volna lehetőséget.

A kontinensviadalnak a palesztin-izraeli fegyveres konfliktus miatt nem ad otthont Izrael.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 15:34
2024. július 2. 15:21
×
×
×
×