eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A Debrecen játékosai ünneplik győzelmüket a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában játszott Debreceni VSC - Alaskert visszavágó mérkőzés végén a Nagyerdei Stadionban Debrecenben 2023. augusztus 3-án. A története 100. európai kupamérkőzését játszó Debrecen tizenegyespárbajban harcolta ki a továbbjutást az örmény csapat ellen.
Nyitókép: MTI/Derencsényi István

Egy cipőben jár a Ferencváros és a Debrecen edzője

A Debreceni VSC és a Ferencváros vezetőedzője is kritikusan értékelte csapata továbbjutását a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójából.

„Drámai meccs volt, melyet a szurkolók élvezhettek, de én szakemberként nem, mivel azt szeretem, ha kontrolláljuk a találkozót, de ezúttal ez nem így történt” – mondta a sajtótájékoztatón Srdjan Blagojevic, aki számított rá, hogy az idegenbeli egygólos siker ellenére nehéz lesz a hazai visszavágó, de nem gondolta, hogy ennyire. „Nem találtuk a megoldást technikailag és taktikailag sem, sok labdát veszítettünk, a bekapott gól után pedig elbizonytalanodtak a játékosok, ennek következtében az Alaskert játszott jobban, amely így közelebb volt a továbbjutáshoz".

A DVSC szerb trénere szerint Dzsudzsák Balázs gólja, majd az ellenfél egyik játékosának kiállítása jelentette a fordulópontot, melyet követően „új mérkőzés kezdődött”. Hozzátette, tanítványait az erőfeszítésért dicséret illeti, mert ennek köszönhetően sikerült „életben maradniuk” a nemzetközi porondon.

Örményországban a DVSC 1–0-ra nyert, de a csütörtöki, hazai visszavágón – amely története századik európai kupamérkőzése volt – kétgólos hátrányba került, így kiesésre állt, de a magyar válogatottsági rekorder Dzsudzsák gólja hosszabbításra mentette az összecsapást, melyet végül 11-esekkel nyert meg a hajdúsági együttes.

Debrecen, 2023. augusztus 3.
Dzsudzsák Balázs, a Debrecen játékosa a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában játszott Debreceni VSC - Alaskert visszavágó mérkőzésen a Nagyerdei Stadionban Debrecenben 2023. augusztus 3-án.
MTI/Derencsényi István
Debrecen, 2023. augusztus 3. Dzsudzsák Balázs, a Debrecen játékosa a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában játszott Debreceni VSC-Alaskert visszavágó mérkőzésen a Nagyerdei Stadionban. MTI/Derencsényi István

A magyar bajnok Ferencváros továbbjutása ennél jóval simább volt, tekintve, hogy négygólos előnnyel utazott az ír Shamrock Rovers otthonába, ahol aztán 2–0-s sikert aratott. Ennek ellenére Máté Csaba sem volt maradéktalanul elégedett.

„Elég hektikus mérkőzésen vagyunk túl. Nem jól kezdődött számunkra a meccs, mert az ellenfél jól megtalálta a vonalaink között a játékosait. Nem jól támadtunk le, ebből kialakult egy-két helyzet, amit szerencsére megúsztunk” – mondta a zöld-fehérek mestere. „A félidő közepétől, amikor kicsit átalakítottuk a védekezésünket, akkor már jobban működött a dolog. A második félidő pedig egyértelműen jobban sikerült. Lőttünk egy nagyon szép gólt, a második játékrészben pedig sok helyzetet dolgoztunk ki”.

A szakember pozitívumként említette, hogy együttese nem kapott gólt, még ha ebben volt szerencse is. Úgy vélte, ez mindenképpen erőt adhat a folytatásra a játékosoknak.

„Összességében gratulálok a csapatnak a továbbjutáshoz, a mi helyzetünkben azt gondolom, minden sikert meg kell becsülni”

– összegzett Máté Csaba arra utalva, hogy a Ferencváros a Bajnokok Ligája-selejtező első körében váratlanul búcsúzott a feröeri KÍ Klaksvíkkal szemben.

A harmadik számú európai kupasorozat selejtezőjének harmadik körében az FTC a máltai Hamrun Spartans, míg a DVSC az osztrák Rapid Wien gárdájával találkozik, mindkét magyar csapat idegenben kezd jövő csütörtökön. A főtáblára jutáshoz még két párharcot kell nyerni.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×