eur:
392.91
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
FUKUOKA, JAPAN - JULY 21:Hungary (HUN) vs. Argentina (ARG)  water polo men’s Preliminary Round I at Marine Messe Fukuoka Hall B on day 7 of the World Aquatics Championships, Fukuoka 2023.
Nyitókép: Istvan Derencsenyi/World Aquatics

Varga Zsolt: ettől a csapattól 13 gólt kapni, egy dekoncentrált védekezés eredménye

Simán letudta az argentin csapat elleni kötelezőt a magyar férfi vízilabda-válogatott: a már biztosan negyeddöntős magyar férfi vízilabda-válogatott a papírformának megfelelően magabiztos, 21-13-as győzelmet aratott az argentin csapat felett a fukuokai olimpiai kvalifikációs világbajnokság harmadik fordulójában, így százszázalékos teljesítménnyel zárta a csoportküzdelmeket.

Varga Zsolt együttesére most négy nap pihenő vár, legközelebb a keddi negyeddöntőben lesz érdekelt.

A vb-ről a két döntős szerez kvótát a jövő évi, párizsi olimpiára.

A matematikailag és sportszakmailag is tét nélküli találkozón a 15 fős keretből ezúttal Német Toni és Vámos Márton kapott pihenőt, így utolsóként bemutatkozhatott a tornán Vigvári Vince is, aki júniusban az U20-as válogatott csapatkapitányaként világbajnoki címet nyert.

Az első negyedben rendesen alá is játszottak a társak, hogy kicsit szokja a légkört, három gólt szerzett a fiatal játékos, a vb-re a visszalépő brazilok helyére beugró argentinoknak egy értékesített ötméteresen kívül még kapura lövésük sem volt (7-1).

A dél-amerikaiak második kaput eltaláló próbálkozásukból, fórból szépítettek, sőt Esteban Corsi újabb szép egyéni megmozdulása után újra betaláltak. A magyarok kissé könnyelműen vették a második negyedet, ennek köszönhetően az argentin az egyik legszorosabb nyolc percüket könyvelték el a vb-n, ez a szakasz 5-4-es magyar "részgyőzelemmel" zárult.

Hasonlóképpen alakult a folytatás is, ennek eredményeképpen "számszakilag" is szoros maradt ez a negyed, betalált többek között Tomas Echenique, az olasz válogatott világklasszisa, Gonzalo Echenique öccse is. Az argentinok végül kihozták döntetlenre ezt a negyedet, ez volt az első olyan játékrészük a vb-n, amit nem vesztettek el.

A zárónegyed elejére minden magyar mezőnyjátékos szerzett már gólt, utolsóként a kapitány Jansik Szilárd köszönt be. A magyarok végül 21 gólig jutottak és tudták le a kötelező győzelmet.

"Mindenki érzi, hogy ettől a csapattól tizenhárom gólt kapni, egy dekoncentrált védekezés eredménye. Alapvetően simán tarthattuk volna őket öt-hat gólon, de egyszerűen nem volt végig olyan feszes a védekezésünk, amire ehhez szükség lett volna" - nyilatkozta Varga Zsolt szövetségi kapitány. A szakember elmondta,

jó dolog, hogy a játékosok is érezték a hiányosságokat, így a soron következő találkozókra koncentráltabbak lesznek.

A kaptány elárulta, a negyeddöntőig hátralevő időszakban szeretne a lehető legerősebb csapatokkal, az olasz vagy a spanyol együttessel készülni.

A mérkőzés legjobbjának Vigvári Vincét választották, akinek a himnuszok közben "fülig ért a szája", de mint elmondta, ez az olimpiai bajnok Varga Dénesnek is volt valamennyire köszönhető, miután kicsit "oldalba bökte", amikor a kamera rájuk fókuszált.

"Örülök neki, hogy így sikerült nekem személyesen a meccs, a kapott gólokat viszont soknak érzem. Persze a lényeg a negyeddöntő, amire most készülhetünk. Nagyon jó volt együtt játszani a testvéremmel, gólpasszt is adtunk egymásnak, de a legjobban annak örülök, hogy mindketten eljutottunk erre a szinte és itt lehetünk."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×