eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője
Nyitókép: Forrás: fradi.hu

Sztanyiszlav Csercseszov támadó szellemű FTC-t ígér

Vezetőedző szerint a Fradi támadó játékra készül a KÍ Klaksvík elleni visszavágón a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában.

"Már az első mérkőzésre is kielemeztük az ellenfelet, amelytől azt kaptuk, amit vártunk. A feröeriek otthon jó eredményeket érnek el, nekünk pedig az volt az első hivatalos meccsünk az idényben. Holnap viszont maximálisan támadólag kell fellépnünk és jó tempót kell diktálni" - mondta az orosz szakember a keddi sajtótájékoztatón.

Az MTI érdeklődésére úgy válaszolt, hogy lehet hasonlóságot találni a tavalyi évvel, amikor szintén nehéz körülmények között gól nélküli döntetlennel rajtolt a BL-selejtezőben a csapata, majd hozzátette, reményei szerint a döcögős kezdés ellenére hasonlóan hosszú út áll előttük, mint az előző idényben. Azt viszont megjegyezte, hogy az egy éve hazai pályán 5-1-re legyőzött kazah Tobol és a Klaksvík között nincs hasonlóság, teljesen különböző stílust képviselnek.

"Nagyon jól tudjuk, hogy győznünk kell, de lépésről lépésre haladunk. Céltudatos és sikerre éhes csapatot szeretnék a pályán látni, nyugodtnak és koncentráltnak kell lenni a sikerhez" - fogalmazott Csercseszov, aki elárulta, Ryan Mmaee nem teljesen egészséges, ezért a marokkói csatár kihagyja a szerdai mérkőzést.

Botka Endre úgy vélte,

a frissességgel, a gyorsasággal az első mérkőzésen sem volt baj, az elmúlt egy hétben inkább a játékukon tudtak javítani.

"Sok új játékosunk van, nekik biztos segített a plusz hét, hogy felvegyék a ritmust és még jobban megismerjék azt a rendszert, amiben játszunk. Azt sem szabad elfelejteni, hogy az első felvonás során tisztább képet kaptunk az ellenfélről, így specifikusabban tudtunk készülni" - mondta a 28 éves védő, aki hozzátette, pályafutása során még sosem futballozott olyan szűk és rövid pályán, mint Feröer-szigeteken, a Groupama Aréna nagyobb játékterének köszönhetően viszont a visszavágón nyílhatnak üres területek.

Botka szerint a szigetországi nyolc Celsius-fok futballra jobb, mint a magyarországi kánikula, de megjegyezte, nem a külsőségekkel kell foglalkozni, hanem a játékkal.

"El kell felejteni, hogy minél hamarabb gólt kell szerezni, mert az visszaüthet, vagy görcsössé teheti a csapatot. Teljesen mindegy, mikor szerezzük a gólt, a lényeg a továbbjutás" - mondta a válogatott játékos azzal kapcsolatban, hogy nemcsak támadólag kell fellépniük, hanem türelmesnek is kell maradniuk a meccsen.

A Klaksvík norvég vezetőedzője, Magne Hoseth arról számolt be, hogy Dániában készültek a visszavágóra, amire azért volt szükség, mert a Feröer-szigeteken kizárólag műfüves pályák vannak, azaz alkalmazkodniuk kellett a gyepszőnyeghez, amely teljesen más. Megemlítette, hogy

a jóval melegebb időjáráshoz is hozzá kellett szokniuk, de ebben is segített a Dániában töltött idő.

"Nem nagyon várunk más meccset, mint amilyen az első volt. A Ferencváros talán több beadással próbálkozott Varga Barnabással, mint ahogy az az előző idényben tapasztalható volt" - mondta Hoseth, aki szerint kisebb csoda lenne, ha legyőznék a Ferencvárost, ugyanakkor lehetségesnek tartja.

A párharc visszavágóját szerdán 18 órától rendezik és az M4 Sport élőben közvetíti.

Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

A női kézilabda-válogatott már Telkiben gyakorol a párizsi ötkarikás játékokra. Vámos Petra szerint lesz még bőven izomláz, küzdelmek és sok izzadtságcsepp, de mindent megér, hogy az olimpiára készülhetnek. A 23 éves irányító úgy látja, sokat fejlődött a csapat fél év alatt, és majd a korai meccsekhez való alkalmazkodás sem lehet akadály.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×