eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Azeri Nagydíjának sprintfutamában a bakui versenypályán 2023. április 29-én. A futamot április 30-án rendezik.
Nyitókép: MTI/AP/Darko Bandic

Silverstone-ban Verstappen rajtolhat az élről

A 25 éves holland pilótának ez az idei hetedik és pályafutása 27. pole pozíciója.

A címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Brit Nagydíj szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az első helyről.

A második helyen a McLaren brit pilótája, Lando Norris végzett, aki pár másodperccel a vége előtt megelőzte Verstappent, végül mégis mögé szorult. A harmadik időt csapattársa, az ausztrál Oscar Piastri érte el.

A pontversenyben második mexikói Sergio Perez, Verstappen csapattársa már az első szakaszból sem jutott tovább, mivel csak a 16. időt autózta.

A harmadik szabadedzés után elállt az eső, majdnem felszáradt az aszfalt, de nem lehetett tudni, hogy lesz-e a későbbiekben csapadék, így lényeges volt a gumiválasztás, illetve mindenki gyorsan nekiállt a körök teljesítésének. Aztán időnként esett egy kicsit, de komolyabb eső nem tért vissza a pályára, az időmérő végén pedig már sütött a nap.

A Brit Nagydíj vasárnap 16 órakor kezdődik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 18. 14:10
×
×
×
×