eur:
393.12
usd:
363.59
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A kajak-kenu világbajnokság kajak egyesek férfi 5000 méteres versenye döntőjének rajtja, köztük Noé Bálint a koppenhágai Bagsvaerd-tavi versenypályán 2021. szeptember 19-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Magyar éremeső ifjúsági és U23-as kajak-kenu vb-n

A magyar versenyzők 11 arany-, 3 ezüst- és 3 bronzérmet szereztek szombaton délelőtt, az olaszországi Auronzóban zajló ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokág második döntős napján.

A magyar szövetség honlapjának tudósítása szerint a versenynap első magyar győzelme az ifjúságiak K-2 500 méteres fináléjában született: a négyessel pénteken világbajnoki címet nyert Samu Péter, Hidvégi Zalán páros nagyszerű hajrával szerezte meg az első helyet. Ugyancsak ebben a korosztályban diadalmaskodott kenu egyesben Kiss Ágnes, a Szarka Krisztián, Nagy Zakariás, Mészáros Milán, Mitropoulos Iliász összeállítású kenu négyes és a Lugosi Gergely, Juhász István kenu kettes 500 méteren, valamint Kollek Bálint K-1 1000 méteren. A vegyes kenu párosok 500 méteres döntőjét Szarka Krisztián és Molnár Csepke nyerte.

A Tölgyesi Flóra, Horváth Kata kajak kettes és a női kenu négyes (Győre Panna, Paragi Petra, Matkovics Vanda, Benkucs Kíra) egyformán másodikként zárt fél kilométeren, és ugyancsak ezüstérmes pozícióban ért célba Pető Hanna K-1 1000 méteren.

Az U23-asoknál egyesben Opavszky Réka nyerte a kenusok, Csikós Zsóka pedig kajakosok 500 méteres versenyét és ugyanezen a távon aranyérmet szerzett a Kiskó Réka, Rugonfalvi-Kiss Janka, illetve a Vajda Bence, Szántói-Szabó Tamás kajak kettes, valamint a Koczkás Dávid, Rumi Gergő, Molnár Csanád és Besenyei Ádám alkotta kenu négyes is.

Az első éves U23-as Hidvégi Hunor (K-1 1000 m), a Kollár Kristóf, Hodován Dávid duó (C-2 500 m) és a Horányi Dóra, Zagyvai Borka, Csorba Zsófia, Opavszky Réka összeállítású kenus kvartett egyformán harmadikként zárt az idősebb korosztályban.

Szombaton késő délután az 5000 méteres U23-as vegyes váltók döntőit rendezték meg, melyben a férfi és a női versenyző 1250 méterenként váltja egymást, és a váltás a futószakasz során történik. A kajakosoknál győzött Erdélyi Tamás és Nemes Réka, a kenusoknál második lett Hodován Dávid és Csorba Zsófia.

A többi fináléra a vasárnapi zárónapon kerül sor.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×