eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Fucsovics Márton az amerikai Marcos Giron ellen játszik a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyes versenyének második fordulójában 2023. július 6-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Fucsovics Márton második meccse is félbeszakadt Wimbledonban

Fucsovics Márton második fordulós mérkőzése sötétedés miatt félbeszakadt csütörtökön a wimbledoni teniszbajnokságon.

A világranglista 67. helyezettje viszontagságos meccset vívott a nyitókörben a 28. helyen kiemelt holland Tallon Griekspoorral, mivel az esőzések miatt két napig tartott a 6:4, 6:2, 6:4-re megnyert mérkőzés. Ennélfogva nem volt pihenőnap a számára, és csütörtökön már ismét pályára szólították az amerikai Marcos Giron ellen.

A 31 éves magyar eddig egyszer találkozott az ATP-rangsor 65. helyén álló riválissal, akit két sima szettben megvert tavaly Miamiban.

A második összecsapás nyitószettje egy-egy brék és Fucsovics – elsőre ijesztőnek tűnő – elcsúszása után rövidítésbe torkollott, melyben a 29 éves amerikai csak két pontot tudott hozni. A folytatásban a nyíregyházi sportoló 2:1-nél vette el Giron adogatását, majd rutinosan végigvitte előnyét, kiszerválta a játszmát, és 1 óra 37 perc elteltével már csak egy szettre volt a továbbjutástól.

A harmadik felvonásban Fucsovics rögtön brékelt, ám 3:2-nél egy küzdelmes gémben elbukta az adogatását. Ekkor az ő szemszögéből már 8-0 volt a kettős hibák aránya, és az addigi 13 bréklabdából csak hármat tudott értékesíteni. A sok hiba megbosszulta magát, és a kaliforniai ellenfél szépített. Ekkor a játékvezető bejelentette, hogy sötétedés miatt felfüggeszti a mérkőzést, amely pénteken 7:6 (7-2), 6:3, 4:6-os állásról folytatódik.

Fucsovics hatodszor főtáblás a füves pályás Grand Slam-tornán, eddigi legjobbja a 2021-es negyeddöntős szereplés volt.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×