eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A gólszerző Varga Barnabást (b2) ünneplik csapattársai a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező G csoportjában játszott Magyarország - Litvánia mérkőzésen a Puskás Arénában 2023. június 20-án.
Nyitókép: Hegedüs Róbert

Marco Rossi: „Semmit nem számít a jelenlegi első helyünk”

Mindössze három válogatott zárta a 2023-as Európa-bajnoki selejtezőket kapott gól nélkül, ezek egyike a magyar, amely csoportja élén várja az őszi folytatást.

Marco Rossi együttese – telt ház, 58 269 szurkoló előtt – 2-0-ra legyőzte a litvánokat kedd este a Puskás Arénában, sorozatban a negyedik mérkőzésén (az észtek elleni felkészülési találkozón, valamint a bolgárok, a montenegróiak és a litvánok elleni selejtezőn) nem kapott gólt. Mindössze két további együttes, a francia és a portugál áll még ugyancsak kapott gól nélkül.

A stabil védekezés mellett rengeteg helyzetet dolgozott ki a válogatott az első félidőben az egyébként a csoport leggyengébb tagjának minősíthető litvánok ellen, ám azok egészen Varga Barnabás vezető góljáig kimaradtak. Az 1-0-s vezetés után kevesebb lett a helyzet – Gazdag Dániel előtt adódott a legnagyobb lehetőség – visszaesett a csapat játéka, de Sallai Roland látványos gólja bebiztosította a győzelmet.

Mivel a csoport másik mérkőzésén a szerbek éppen csak döntetlenre tudták menteni az állást Bulgáriában, a hétpontos magyar válogatott, jobb gólkülönbségével, az ötös élén állva várja az őszi folytatást, benne a szerbek elleni két találkozót.

„Nagyon örültem, hogy megszereztem a vezetést. Ilyen szurkolótábor előtt egy álom vált valóra, hogy gól tudtam lőni. Fantasztikus évem volt. Nagyon remélem, hogy a válogatottban is stabilizáltam a helyem” – mondta az első gólt szerző Varga Barnabás, aki az OTP Bank Liga legjobb játékosaként és gólkirályaként zárta a 2022–2023-as klubidényt, s aki a következő szezonban már a bajnok Ferencvárosban futballozik.

Sallai Roland, a második gól szerzője a korábbiakhoz képest kicsit más szerepkörben játszott a válogatottban, de, mint mondta, nem volt tőle ez sem idegen, mert Freiburgban a tavasz végén rendszerint ott, a középpálya jobb oldalán szerepeltették. Mint mondta, neki az a lényeg, hogy játszhasson, nem az, hogy melyik poszton. „A végén volt tíz perc, amikor engedtük, hogy a litvánok helyzeteket alakítsanak ki, erre oda kell figyelnünk a jövőben” – értékelt.

Szoboszlai Dominik viselte ezúttal is a csapatkapitányi karszalagot, amióta ő a „cséká”, még nem kapott ki a válogatott. Akadt egy Pazar lövése az első félidőben, de a bombája a kapufát találta telibe, 35 méterről. „Hazai pályán, a szurkolók előtt, friss emberekkel, szerintem úgy játszottunk, hogy mindenki elégedett lehet. Megbeszéltük, hogy akkor sem szabad kapkodni, ha nem jön a gól. Végül sikerült megszerezni a vezetést, gratulálok Varga Barnabásnak hozzá” – értékelt.

Willi Orbán ismét kiválóan irányította a védelmet. Az RB Leipzig csapatkapitánya szerint „jól kezdtük a találkozót, nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. Nehezen jutottunk el a kapuig a második félidőben, végül a második góllal eldöntöttük a találkozót. Jó formában vagyunk, főleg a védekezésben, labdabirtoklásban viszont még fejlődnünk kell”.

„Sokszor lőttünk kapura. Nem mindig sikerrel, de ha meg sem próbáljuk, akkor nehéz gólt szerezni, főleg egy mélyen védekező riválissal szemben – boncolgatta Marco Rossi. – Montenegróban a ritmusváltások is hiányoztak, de ezúttal megvoltak. Ehhez muszáj volt kockázatot vállalni a több támadóval. A srácok végrehajtották a pályán, amit megbeszéltünk, a második félidőre viszont egy kissé elfáradtunk, többet tartottuk a labdát, és nem tudtunk mindig nagy sebességgel, dinamikusan játszani. Ezt leszámítva azonban jól teljesítettünk. A kis részletekben még mindig van javítanivaló, amin dolgozni fogunk. Semmit nem számít a jelenlegi első helyünk, mivel még csak három meccs ment le. Szeptemberben kemény mérkőzés következik Szerbia ellen, de ebben a csoportban nincs könnyű meccs, ezt mutatja a szerbek döntetlenje is Bulgáriában. A folytatásban is minden mérkőzésen a tudásunk legjavát kell nyújtanunk.”

A csoport állása a tavaszi mérkőzés után: 1. Magyarország 7 pont, 2. Szerbia 7, 3. Montenegró 4, 4. Bulgária 2, 5. Litvánia 1 pont. (Minden csapat három mérkőzésen van túl, a négyet teljesített bolgárok kivételével.)

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×