eur:
393.02
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Lékai Máté a férfi kézilabda-világbajnokság középdöntője csoportkörének második fordulójában játszott Magyarország-Lengyelország mérkőzésen Kairóban 2021. január 23-án. A magyar válogatott 30-26-ra győzött, és a negyeddöntőbe jutott.
Nyitókép: MTI/EPA/Pool

Exkluzív - Megszólalt a Veszprémből távozó csapatkapitány

A 147-szeres válogatott irányító a Ferencváros kézilabdacsapatában folytatja pályafutását, két évre szóló szerződést kötött a klubbal. A 34 éves játékos a Telekom Veszprémtől nyolc év után köszönt el.

Természetesen nehéz döntés volt nyolc év után távoznia a Telekom Veszprémtől, de a karrierje szempontból muszáj volt lépnie – fogalmazott az InfoRádiónak Lékai Máté. Kiemelte, szeretne még játszani, jó teljesítményt nyújtani és a válogatottnak is segíteni. Ám egyértelmű vált a számára, hogy ezek érdekében váltania kell, miután olyan információkhoz jutott a nyáron, hogy ha marad, még kevesebb játéklehetősége lesz a Veszprémnél. Emlékeztetett arra is, hogy januárban egy nagyon fontos világbajnokság következik, amire szeretne a legjobb formában lenni, viszont ahhoz, hogy ott jól tudjon teljesíteni, mindenképp játszania kell.

Arra a kérdésre, hogy miért éppen a Ferencvárosra esett a választása, azt mondta, hogy az idő rövidsége miatt a külföldi szereplés ki volt zárva, és a családja nélkül sem szeretett volna egy évet eltölteni. Ezért csak Magyarországon volt opció a váltásra. „Onnantól kezdve viszont egyértelmű volt, hogy a Ferencváros” – fogalmazott Lékai Máté. Mint mondta, a fővárosi csapat rögtön megkereste, jelezve, hogy nagyon szeretnék, ha hozzájuk igazolna. Ez számára nyilván szimpatikus volt, így aztán viszonylag hamar megegyeztek.

A kézilabdázó számára mindenképpen a célok között szerepel, hogy a Ferencváros tavalyi negyedik helyezése után most majd a dobogón végezzen, de még nagyon a szezon elején járnak, és ezt számtalan dolog befolyásolhatja. Nagyon jó csapatnak tartja a tavalyi bronzérmes Balatonfüredet, illetve a Tatabányát is, amely renget új játékost igazolt és biztosan vissza akarja majd szerezni a korábbi harmadik helyét. „Úgyhogy velük leszünk óriási harcban” – mondta.

A válogatott kézilabdázó egyetértett azzal, hogy a már említett januári világbajnokság, amire Svédországban kerül sor – és ahonnan egyenes út vezethet a párizsi olimpiára, illetve annak selejtezőjére – nagyon nehéz lesz. Már a csoportból való továbbjutás is, mert a mostaninál csak könnyebb sorsolásuk lehetett volna – jegyezte meg Lékai Máté. A magyar válogatott ugyanis Dél-Koreával, Izlanddal és Portugálival nézhet majd farkasszemet, a középdöntőben pedig jöhetnek a svédek és a brazilok. De ígérete szerint mindent meg fognak tenni azért, hogy továbbjussanak, pláne a rosszul sikerült magyarországi Európa-bajnokság után.

A teljes interjú az InfoRádió Hetes című magazinjában lesz hallható jövő kedd este fél 8 után.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×