eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Joseph Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA volt elnöke nyilatkozik a sajtó képviselőinek, amikor megérkezik korrupciós perének tárgyalására a svájci Bellinzona város bíróságára 2022. június 8-án. A korrupcióval vádolt 86 éves Blattert 2015-ben nyolc évre tiltották el a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől.
Nyitókép: MTI/EPA/Keystone/Alessandro Crinari

Megkezdődött Sepp Blatter és Michel Platini pere

Kétmillió eurós károkozással vádolják a két egykori futballvezetőt.

A svájci Bellinzonában megkezdődött az a per, amelynek vádlottja Joseph Blatter és Michel Platini, a Nemzetközi (FIFA), illetve az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) volt elnöke.

A két sportvezetőt - más szabálysértések mellett - azzal vádolják, hogy megkárosították a FIFA-t azzal a kétmillió svájci frankkal, amelyet Platini 2011-ben kapott az 1998 és 2002 között végzett tanácsadói munkájáért.

Az ügyre 2015-ben derült fény, a FIFA akkor hűtlen kezelésre hivatkozva - miután a kifizetésnek semmiféle szerződéses alapja nem volt - Platinit nyolc évre eltiltotta minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől. Ezt később a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) négy évre csökkentette. Blatter 1998 és 2015 között volt a FIFA elnöke, a sportággal kapcsolatos mindennemű tevékenységre vonatkozó hatéves eltiltása októberben járt le, de aztán életbe lépett az a hat év és nyolc hónapra szóló büntetés, amelyet egyéb szabálytalanságok és törvénysértések miatt tavaly márciusban szabott ki a FIFA etikai bizottsága.

A 86 éves Blatter lányával, Corinne-nal érkezett a bíróságra.

"Jó a hangulatom, gyönyörűen süt a nap.

Magabiztos vagyok, mert semmi rosszat nem tettem"

- mondta újságíróknak a svájci ex-sportdiplomata.

A 66 esztendős Platini és jogi csapata a második sorban, Blatter mögött foglalt helyet a tárgyalóteremben.

A per a tervek szerint két hétig tart majd, német nyelven, francia fordítással. Az ítélethirdetésre várhatóan július 8-án kerül sor.

Blatter és Platini is azt állítja, hogy ártatlan, miután az üzletről 1998-ban "szóbeli megállapodást" kötöttek.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×