eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Marco Rossi szövetségi kapitány a magyar labdarúgó-válogatott edzésén a Puskás Arénában 2021. június 14-én. A koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjában szereplő magyar válogatott Portugália ellen lép pályára június 15-én Budapesten.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Ma este újra Eb-hangulat lesz a Puskás Arénában

Minden bizonnyal visszatér ma este az Eb-hangulat a Puskás Arénába: a magyar labdarúgó-válogatott telt ház előtt játszik az angolokkal. A nyári Európa-bajnokság döntőse először játszik a Puskás Ferenc nevét viselő stadionban, amikor legutóbb itt jártak a „háromoroszlánosok”, még Népstadionnak nevezték a legnagyobb magyar pályát.

A tavaszi világbajnoki selejtezők alapján – részben talán azért is, mert a lengyelek már játszottak a Wembleyben – a csoport első és második helyezettje találkozik a Puskás Arénában. Az angolok jutottak tovább a nyáron az Európa-bajnokságon – a számukra gyakorlatilag hazai rendezésű tornán tizenegyespárbajban veszítették el a döntőt az olaszokkal szemben –, mégis, talán ők voltak inkább csalódottak, a magyar válogatott helytállása szinte egyöntetű elismerést váltott ki.

Talán azért is, mert azért vitathatatlanul jelentős erőkülönbség van a két válogatott között. A háromoroszlánosok csapatkapitányának, Harry Kane-nek egyedül nagyobb a piaci értéke, mint a mi teljes csapatunké – de éppen az Eb mutatta meg a nagyvilág számára, de talán nekünk, magyaroknak is, hogy Marco Rossi válogatottja képes bárkivel felvenni a versenyt.

A kapitány a találkozó előtti sajtótájékoztatón úgy vélte, „a csapat már bizonyította, hogy megvan a megfelelő karaktere és képes félelem nélkül játszani. Tudjuk, hogy együtt túl tudunk lépni a nehézségeken, és ha sikerül csapatként dolgoznunk, akkor úgy, ahogy a legutóbbi tizenhat mérkőzésünkön, most is meglepetést okozhatunk ellenfelünknek".

Az angolokkal kapcsolatban Marco Rossi azt mondta, az Európa-bajnokságon bizonyították, hogy még a magyarok világsztár ellenfeleinél, a franciáknál, a németeknél és a portugáloknál is erősebb csapatot alkotnak. Szerinte az angolok még annál is erősebbek, mint amit a világranglistán elfoglalt negyedik helyezésük mutat.

Gareth Southgate szerint az Eb-döntő önmagában nem elég a sikerhez: „Attól, hogy a nyáron döntőt játszottunk az Eb-n, még nem gondoljuk azt, hogy innentől kezdve csak úgy elutazunk valahova, és megnyerjük az összecsapást. Nem engedhetjük játszani a magyarokat, mert ha területet adunk nekik, akkor nagyon jól tudnak futballozni. A védekezésüket ugyanakkor nagyon nehéz feltörni, ezt láthattuk az Eb-n is, a franciáknak komoly gondokat okoztak, a portugáloknak pedig több mint 80 percre volt szükségük ahhoz, hogy vezetéshez jussanak. A magyar egy nagyon jól szervezett együttes, ennek tudatában kell pályára lépnünk.”

Az angol keretnek két sérültje van, Dominic Calvin-Lewin és Jadon Sancho, de nagy valószínűséggel egyikük sem szerepelt volna a kezdő csapatban a ma este 20.45-kor kezdődő találkozón. A brit lapok szerint a nyár legdrágább játékosa, a 117 millió euróért a Manchester Citybe igazolt Jack Grealish, aki az Eb-n többnyire csereként állt be, most kezdhet, például Kieran Trippier kárára. A várható tizenegy: Pickford 0 Walker, Stones, Maguire, Shaw – Rice, Phillips – Grealish (Saka), Mount, Sterling – Kane.

A magyar válogatottba visszatér Szoboszlai Dominik, aki tavaly november 15-én, a szerbek ellen játszott legutóbb a nemzeti tizenegyben, a teljes tavaszt, s benne az Eb-t is kihagyni kényszerült. Nem léphet ellenben pályára az eltiltott Nagy Ádám. A várható tizenegy: Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai Attila – Botka, Schäfer, Kleinheisler, Szoboszlai, Fiola – Szalai Ádám, Sallai.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×