eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Marco Rossi, a magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya a Magyarország - Ciprus barátságos labdarúgó-mérkőzésen Budapesten, a Szusza Ferenc Stadionban 2021. június 4-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Marco Rossi elárulta, mire a legbüszkébb

A szövetségi kapitány nyugodtan várja a vb-selejtezőket, bár néhol irreális elvárásokkal találkozik, tudja, hogy a csapata fejben is rendben van.

„Egy futballedző mindig nyomás alatt van” – mondta széles mosollyal Marco Rossi, az őszi vb-selejtezőkre készülő magyar válogatott kapitánya a Molcsapat.hu-nak nyilatkozva.

Az olasz szakember arra a kérdésre adta a fenti választ, hogy mennyire érzi a közvélemény nyomását az Európa-bajnokságon bőven erőn felül teljesítő csapat eredményei miatt.

„Érzékelem a lelkesedést, ami néhol talán kicsit irreális is, de ez is csak azt jelenti számomra, hogy a szurkolók a csapatom mögött állnak.

És hogy edzőként nehéz feladat-e a játékosok mentális fittségének fenntartása? Nos, annyit leszögezhetek, hogy sokkal nehezebb sorozatos vereségek után megemelni a morált, mint magasan tartani a sikerek után” – tette hozzá nevetve.

Marco Rossi azt is elmondta, őt kevésbé ragadta magával az eufória az Európa-bajnokság után, mert bár rendkívül büszke a csapatára, edzőként nem lehet elégedett a kieséssel.

A cél tehát továbbra is az, hogy a válogatott játékának színvonalát folyamatosan eleve az eredményeik is javuljanak.

A szövetségi kapitánynak meggyőződése, hogy nincs határ azzal kapcsolatban, hogy meddig lehet eljutni a magyar válogatottal, még úgy is, hogy alig vannak topligás játékosok. „Aki bekerül a válogatottba, annak tudnia kell, hogy nemcsak a maximumot kell adnia, de folyamatosan fejlődnie is kell” – magyarázta.

A magyar válogatott sorrendben Anglia (itthon), Albánia (idegenben) és Andorra (itthon) ellen folytatja vb-selejtezős szereplését. A várható eredményeket illetően Rossi leszögezte:

„előre semmit nem írok alá, még egy olyan kiváló csapat ellen sem, mint Anglia.”

Úgy gondolja, nemcsak játékban és eredményekben lépett előre a válogatott az utóbbi időben, hanem mentálisan is, így pedig már nem olyan könnyű őket megtörni. „Megvan bennünk az a fajta bátorság, ami az ilyen helyzetek kezeléséhez kell.”

Marco Rossi mások mellett arról is kitért, hogy a legnagyobb sikerének azt tartja, hogy sikerült elhitetne a játékosokkal, hogy bármire képesek lehetnek. „Sokszor elmondtam, mi nem vagyunk sztárcsapat, nincs olyan klasszisunk, aki bármikor kihúz minket a csávából, ezért mindig is az volt a célom, hogy megtaláljuk azokat a tényezőket, amikkel az ellenfelek fölé tudunk nőni.

Ez lett a csapatunk egysége, fegyelmezettsége és elszántsága,

és boldog vagyok, hogy ezeket az erényeket szinte kivétel nélkül mindig a pályára teszi a csapatom” – emelt ki.

A magyar válogatott szeptember 2-án, csütörtökön (20.45) Angliát fogadja a Puskás Arénában, három nappal később (18.00) Albániában lép pályára, majd újabb három nappal később (20.45) Andorrát fogadja Budapesten. A mieink három forduló után az I csoport második helyén állnak a hibátlanul rajtoló angolok mögött.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×